У Луцькому НТУ представили оновлений склад деканів та проректорів; COVID-19 на Волині: де виявили нових хворих; Роздають жителям Криму та інших областей: як на Волині дерибанять землі; Інфікувався повторно: на Волині від коронавірусу помер чоловік; Луцька поліцейська, яка збила неповнолітнього мотоцикліста, досі їздить на тому ж авто − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 13 січня.

Читайте також: Скільки хворих на COVID-19 волинян перебуває у критичному стані

У Луцькому НТУ представили оновлений склад деканів та проректорів (фото)

Ректор Луцького НТУ Ірина Вахович представила оновлений склад керівної ланки університету.

Зокрема, ЗВО поповнився новими проректорами, очільниками факультетів і кафедр, керівниками відділів.

Тож, в.о. проректорів Луцького НТУ стали:

– Оксана Миколаївна Ляшенко – в.о.проректора з НПР та забезпечення якості світи;

– Надія Віталіївна Ковальчук – в.о.проректора з НПР та партнерства;

 Олег Васильович Заболотний – в.о.проректора з НПР та досліджень;

– Сергій Ананійович Савчук – в.о.проректора з НПР та інфраструктури.

Факультети очолили:

– Олександр Валентинович Андрійчук – декан факультету архітектури, будівництва та дизайну;

– Ігор Сергійович Мурований – декан факультету транспорту та механічної інженерії;

– Руслан Васильович Кірчук – декан факультету аграрних технологій та екології;

– Інна Степанівна Кондіус – декан факультету комп’ютерних та інформаційних технологій;

– Валентина Віталіївна Ткачук – декан факультету митної справи, матеріалів та технологій;

– Ірина Миколаївна Камінська – декан факультету бізнесу та права;

– Галина Андріївна Герасимчук – декан факультету цифрових, освітніх та соціальних технологій.

Нових завідувачів отримали низка кафедр Луцького НТУ. Так, віднині кафедру дизайну та графіки очолюватиме Сергій Пустюльга; кафедру автомобілів і транспортних технологій – Василь Онищук; кафедру прикладної механіки та мехатроніки – Богдан Валецький; кафедру лісового господарства – Віктор Волянський; кафедру комп’ютерних наук – Валерій Ліщина; кафедру технологій легкої промисловості – Людмила Назарчук; кафедру туризму та готельно-ресторанної справи – Оксана Полінкевич; кафедру іноземної та української філології – Алла Мартинюк.

Крім того, у ЗВО призначено нових керівників кількох відділів. Так, юридичний відділ очолила Олександра Кравчук; загальний відділ "Офіс ректора" – Галина Войтюк; приймальну комісію – Ірина Бандура; навчально-методичний відділ – Наталія Корецька; центр дистанційної освіти та веб-технологій – Ірина Заблоцька; відділ проектної діяльності – Ольга Марчук; відділ іміджу та промоції – Олена Третяк; науково-дослідну частину – Олександр Голій; відділ господарсько-технічного обслуговування – Андрій Щерба.

Читайте також: В ЛНТУ почали функціонувати нові факультети та кафедри

COVID-19 на Волині: де виявили нових хворих

За минулу добу на Волині зареєстровано 143 випадки захворювання на COVID-19.

Усього станом на 13 січня в області зареєстровано 34 535 випадків

Одужали – 31 277 осіб (за останню добу – 307). 

Летальні випадки – 542 (за останню добу – 2: в Володимир-Волинському районі – 1, Шацькому район – 1). 

Методом ПЛР всього обстежено 135 508 осіб, за минулу добу обстежено – 847 осіб. 

Читайте також: На Волині шахраї видурили у жінки майже 5 тисяч

Інфікувався повторно: на Волині від коронавірусу помер чоловік

На Волині зафіксували 16 випадків повторного інфікування коронавірусом. Так, один випадок завершився летально.

Як зазначила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, від ускладнень хвороби помер 51-річний мешканець Горохівського району.

Волинянин вперше інфікувався у вересні, вдруге захворів у грудні 2020 року.

"Як свідчать дослідження, повторне захворювання протікає у більш важкій формі, аніж первинне захворювання", – наголосила Янко.

Читайте також: У сусідній від Волині області лютує коронавірус-мутант

Роздають жителям Криму та інших областей: як на Волині дерибанять землі

Депутати Волинської обласної ради заявили про дерибан земель. Про це йшлося у ході розгляду питання "Різне" на засіданні постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин, йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Депутат Тарас Щерблюк, розповів, що до нього, як до депутата облради, днями звернулась громадянка села Печихвости, що на Горохівщині Зоряна Ворончук про те, що Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області їй, місцевій мешканці, було відмовлено у розробці технічної документації на земельну ділянку, тим часом керівник цієї структури Володимир Боярчук підписує накази про надання земельних ділянок, які розташовуються на людських городах – мешканцям інших областей України.

"Мені стало відомо, що посадовими особами Держгеокадастру у Горохівському районі підготовлені в терміновому порядку викопіювання та обґрунтування для подальшої передачі жителям Київської , Житомирської , Черкаської областей та Автономної республіки Крим 167 ділянок по  2 га під ОСГ. Дані земельні ділянки знаходяться на території Горохівської, Берестечківської, Городищенської ОТГ , заяви на їх отримання знаходяться в ГУ Держгеокадастру в області", – наголосив він.
Депутат Ігор Волошенюк озвучив ще ряд схожих випадків із яким і до нього мало не щодня звертаються люди, які проживають на території колишнього Горохівського району.

Депутат Іван Смітюх поділяє думку колег, він назвав такі діяння керівництва ГУ Держгеокадастру в області – злочинними.

"Я свого часу на посаді голови РДА підписав близько 400 заяв про виділення земельних ділянок, були і вчителі і працівники соціальної сфери, але я мене дивує, як можна віддавати волинську землю у руки людей, які тут навіть не проживають?  Вочевидь це робиться під ринок землі. Завтра він своїх 2 га з Києва продасть на Волині і поїде з жменькою грошей звідси, і все, це вся його функція. Зрозуміло, що немісцеві люди не мають наміру тут жити, створювати робочі місця" – обурюється він.
Обранці Тарас Щерблюк та Ігор Волошенюк розповіли, що наприкінці грудня минулого року вони разом із представниками Асоціації фермерів Волині, учасниками АТО та місцевими мешканцями двічі приходили за роз'ясненнями до в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в області Володимира Боярчука. Більше того, із проханням втрутитись та припинити "дерибан" волинської землі, вони із офіційними листами звертались до Міністра АПК України Романа Лещенка, до керівництва області та у відповідні правоохоронні органи, однак, "віз і нині там", кажуть депутати.  

Читайте також: Як у громаді на Волині зі скандалом "ділили" землю: пояснення сільського голови

Луцька поліцейська, яка збила неповнолітнього мотоцикліста, досі їздить на тому ж авто (фото)

Справу щодо ДТП за участю інспекторки Луцького міськвідділу поліції, у якій неповнолітній юнак отримав значні травми, навмисне затягують. І попри те, що досудове розслідування ще триває, а потерпілий хлопець потребує повторної операції та тривалої реабілітації, поліцейська вже забрала свій автомобіль зі штраф-майданчика та їздить ним містом.

Нагадаємо, на початку червня 2020 року поблизу міськвідділу поліції сталася ДТП за участі мотоцикліста та легковика. За кермом автомобіля перебувала працівниця Луцького міськвідділу поліції, інспекторка з ювенальної превенції Мороз Юлія Олександрівна.

Вона за кермом Skoda Octavia повертала із проспекту Перемоги на вулицю Грибоєдова. В цей час від кільця зі сторони стадіону "Авангард" головною дорогою рухався мотоцикліст; він намагався уникнути зіткнення, але водійка автомобіля замість того, аби пригальмувати, натиснула на газ.

У результаті аварії неповнолітній, котрий кермував мотоциклом, отримав значні травми, зокрема відкриті переломи стегнової кістки та два закриті переломи гомілки лівої ноги.

Як розповіла журналістам мама постраждалого хлопця Світлана Кузьмінська, хоч із моменту аварії вже минуло більше пів року, справа досі не потрапила до суду. За поясненнями слідчого, це пов’язано з тим, що він або не має можливості знайти мотоцикл схожої комплектації для проведення експерименту, або зайнятий іншими справами, яким надає пріоритет у розслідуванні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook