"Почули стогін серед хвиль": рибалки розповіли, як рятували друзів посадовця Луцькради на Люб’язі; Повідомили деталі смертельної аварії з автобусом на трасі "Луцьк − Львів"; У луцькій багатоповерхівці мешканці сидять без води через самовільно встановлений гараж; На Волині грибники знайшли скелетований труп чоловіка, який ймовірно перебував у розшуку; Зеленський присвоїв нове почесне найменування волинській 14-ій бригаді; На Волині відстійники птахофабрики, куди зливали відходи, зробили секретним об'єктом такими були головні події Волині та Луцька в пнеділок, 14 жовтня.

Читайте також: "Бізнес за гратами": волинянин організував наркотичну банду, перебуваючи у СІЗО

"Почули стогін серед хвиль": рибалки розповіли, як рятували друзів посадовця Луцькради на Люб’язі (фото, відео)

Риболовля на озері Люб'язь, що у Любешівському районі, ледь не стала фатальною для компанії чоловіків з Луцька через шторм. Трьох врятували рибалки, які почули стогін серед хвиль.

Пошуки четвертого постраждалого Олексія Веремійчика тривають третій день. Рідні просять усіх, хто має можливість, формувати пошукові групи, приносити різноманітне обладнання: біноклі, акумулятори, ліхтарі, гумові чоботи, дрони тощо.

Один із рибалок, які допомогли потопельникам вижити, що сталося того дня на озері. Чоловік попросив редакцію не називати його імені. Подаємо свідчення без змін.

Повідомили деталі смертельної аварії з автобусом на трасі "Луцьк − Львів"

На автодорозі "Львів − Луцьк", біля села Вузлове Львівської області сталася аварія. Легковик в’їхав у автобус з білоруськими туристами.

"Водій автомобіля "ВАЗ-2109", мешканець с. Бабичі Радехівського району 1989 року народження, не впорався із керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху і здійснив зіткнення з туристичним автобусом Iveko, під керуванням громадянина Республіки Білорусь. В автобусі знаходилось 38 пасажирів, громадян Республіки Білорусь", − йдеться у повідомленні. 

У луцькій багатоповерхівці мешканці сидять без води через самовільно встановлений гараж (фото)

Мешканці п'ятиповерхівки на вулиці Домни Гордіюк, 20а, другий день сидять без води через те, що комунальники не мають доступу до труби, що прорвала. А все тому, що над трубопроводом розміщений гараж.

І гаряча, і холодна вода зникли ще вчора вранці. Про відключення комунальники не попереджали. Удень, після того, як обурені люди почали дзвонити в ЖКП №11, на годину воду ввімкнули.

Комунальники, які згодом приїхали, сказали: зробити нічого не можуть, бо над місцем, де прорвала труба, стоїть гараж.

Читайте також: На Волині ДТП: зіткнулися легковик та бус

Друзі посадовця Луцькради, які були з ним у човні, долучилися до пошуків та розповіли деталі трагедії

Волонтери та працівники ДСНС продовжують пошуки Олексія Веремійчика на озері Люб’язь. Багато охочих допомоготи приїхали з Луцька. Також до пошукових робіт долучилися місцеві жителі.

У процесі активно використовують човни – перевіряють дно методом тралювання (за допомогою спеціальних тросів). Не перестають працювати й водолази.

Частина людей все ще досліджує територію біля берега та сам берег. Кілька разів перевірили сушу за допомогою собак. Троє людей, які були з Олексієм у човні також приєдналися до пошуків. Нагадаємо, що після того, як човен перекинувся, їх врятували місцеві рибалки.

На Волині грибники знайшли скелетований труп чоловіка, який ймовірно перебував у розшуку

Сьогодні, 14 жовтня, в ранкову пору у лісі неподалік села Міжлісся Володимир-Волинського району місцевими грибниками було виявлено скелетований труп чоловічої статі та частково його одяг. 

Ймовірно даний труп належить громадянину Веремчуку Михайлу Артемовичу, 12.10.1938 р.н., жителю міста Нововолинськ, який з 23.05.2019 року перебував у розшуку як безвісти зниклий, котрий цього ж дня покинув будинок своїх покійних батьків у село Красностав, Володимир-Волинського району і місце його перебування було невідоме.

Рідними опізнано одяг, який було виявлено на трупі і вони стверджують, що він належить їх родичу.

Читайте також: Челендж в бронежилетах: волинські гвардійці прийняли виклик від колег з Дніпра

На Волині відстійники птахофабрики, куди зливали відходи, зробили секретним об'єктом

14-го жовтня активіст Тарас Сватко у своєму пості у фейсбуці опублікував нові фото з відстійників Володимир-Волинської птахофабрики. 

Біля них встановили таблички "Приватна власність. Прохід та проїзд заборонений", а рідина кривавого кольору, говорить активіст, тепер тече з іншої труби. 

Як розповідає Сватко, земельна ділянка, на якій встановили таблички з надписами перебуває у державній власності. Таких табличок він побачив 3-4 неподалік від об’їзної траси.

"Відстійники нині стали секретним об’єктом. Не зважаючи на те, що ця земельна ділянка перебуває в державній власності, поставили ось такі таблички", – пише Сватко.

Зеленський присвоїв нове почесне найменування волинській 14-ій бригаді (фото)

 Сьогодні волинській 14-й окремій механізованій бригаді, яка дислокується у Володимирі-Волинському, президент України Володимир Зеленський присвоїв почесне найменування. 

"З метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці та з нагоди Дня Захисника України, Указом Президента України нашій військовій частині присвоєно почесне найменування "імені князя Романа Великого.

В знаменний день, 14 жовтня, який поєднав в собі кілька величних свят – Покрову Пресвятої Богородиці, День Захисника України, День створення УПА та День козацтва, командиру нашої бригади полковнику Сергію Войченку Президент України Володимир Зеленський урочисто вручив стрічку з почесним найменуванням військової частини – відтепер ми гордо іменуємося 14 окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого!", - йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook