Постійні скандали та бійки: стали відомі деталі жорстокого вбивства у Луцьку, Луцька інстаблогерка-мільйонник обдурює людей і "кидає" їх на гроші: подробиці скандалу, У районі на Волині послаблюють карантин, На Волині від COVID-19 померло двоє людей (статистика по районах) – такими були головні новини Волині 14 липня.

Читайте також: Де на Волині безпечно купатися

Постійні скандали та бійки: стали відомі деталі жорстокого вбивства у Луцьку

Стали відомі подробиці жорстокого вбивства, що вчинили напередодні на вулиці Потебні, що у Луцьку.  

Сусідка Галина розповіла, що бездиханне тіло 56-річної жінки знайшла невістка, адже саме їй вбивця довірив свою "таємницю".

Вона викликала поліцію і розповіла, що смертельні удари ножем наніс її чоловік – син вбитої. Місцеві мешканці кажуть, сім’я давно зловживала алкоголем. Пригадують, що мати з єдиним сином жили тут зо тридцять років.

У родині весь час були скандали та бійки. Чоловік виділявся особливою жорстокістю і постійно носив із собою ніж. У свої 29 років ніде не працював, вимагав гроші у матері, і часто робив це силою.

Нагадаємо, що вчора ввечері на службу 102 надійшло повідомлення про те, що в квартирі за місцем проживання, на вулиці Потебні, у Луцьку, виявили тіло 56-річної жінки без ознак життя.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції та наряд патрульної поліції. Слідчі провели детальний огляд місця події, на тілі потерпілої виявили тілесні ушкодження. Поліцейські оперативно встановили, що їх ножем наніс 29-річний син жінки, через що вона й померла. Після цього той залишив місце злочину. Ніж вилучили та направлять для проведення експертизи. 

Читайте також: У Луцьку – аварія: зіткнулися маршрутка та мотоцикліст, рух – ускладнений (фото)

Триває досудове слідство, під час якого з’ясують усі обставини та причини злочину.

Луцька інстаблогерка-мільйонник обдурює людей і "кидає" їх на гроші: подробиці скандалу

Інстаблогерку з Луцька Катю Якимчук, яка має 1,7 млн читачів, звинуватили в тому, що вона обдурює людей і "кидає" їх на гроші.

Дівчина розповідає шанувальникам, як заробляти мільйони, придбати Porsche і переїхати з гуртожитку в квартиру в новобудові, а згодом – у власний будинок.

Серед регіональних ЗМІ вже давно ширилися новини про скандальну 20-річну дівчину і про її курси, де нібито вчать заробляти реальні гроші на розіграшах. Проте після кожного негативу блогерка пояснювала читачам, що це все наклеп.

За словами блогерки, придбавши курс у неї, можна одразу почати заробляти. Проте під час навчання ніякої унікальної інформації учням не надається. Їм розповідають, як організувати розіграші, набирати спонсорів. Ціна курсу стартує від тисячі гривень (без зворотного зв’язку) і 2800 гривень зі зворотним зв’язком (додають у чат підтримки). Щоб успішно стартувати, Катя пропонує придбати в неї рекламу розіграшу, ціна якого від 4500 гривень. Через деякий час учасники курсів зрозуміли, що не отримали ніякої інформації, проте гроші вже не повернути.

14 липня в інстасторіз блогерка Наталі Литвин, яка проживає у Львові, підтвердила слова сотні постраждалих. Вона розповіла, що на Якимчук їй поскаржилася підписниця.

"Цього місяця (липень. – Ред.) вона запускала курс, як почати заробляти онлайн без вкладень і аудиторії, мала нам надати 50 способів заробітку для кожного. Курс вартував 100 доларів. Вчора (13 липня. – Ред.) був останній день навчання і дуже багато людей почали писати, що не надали ту інформацію, яку повинні були", – написала підписниця блогерці.

Читайте також: Скільки на Волині коштує тестування на коронавірус

Постраждалі написали Якимчук, щоб та повернула кошти, адже потрібної інформації не надали. Натомість лучанка заблокувала їх і закрила доступ до курсу. Деякі колишні учні зазначали, що подали на Якимчук заяву в кіберполіцію. Люди не збираються просто так відступати і вже створили сторінку в Instagram, щоб об'єднати всіх, кого обдурила блогерка.

У районі на Волині послаблюють карантин

У Камінь-Каширському районі послаблюють карантинні заходи.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 14 липня, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка, – йдеться на сайті РДА.

Упродовж останніх тижнів на Камінь-Каширщині фіксувався високий рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію. Наразі ж ситуація дещо покращилася.

За словами завідувачки Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" Галини Кузнецової, у Камінь-Каширському районі спостерігається тенденція до зниження рівня захворюваності цією недугою.

– Це свідчить про те, що посилення карантинних заходів було необхідним, адже вдалося досягнути ефективного результату. Так, на сьогодні COVID-19 виявлено у 237 жителів району, серед яких одужало 162 особи. Інцидентність, у порівнянні з минулим тижнем, зменшилася, відповідає середньообласному показникові та становить 31,2. Разом із тим, у 2,5 рази зменшилася й завантаженість районної лікарні. Однак, село Раків Ліс – все ще досить активне вогнище захворювання, відтак тримаємо руку на пульсі, – додала Галина Сергіївна.

Читайте також: На Волині бус злетів з дороги (фото)

Заслухавши відповідну інформацію та врахувавши озвучене, члени комісії з питань ТЕБ та НС прийняли рішення про послаблення на території району карантинних обмежень.

З-поміж усього, з 15 липня дозволили:

- роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів за умови дотримання відповідних санітарних норм, використання персоналом і відвідувачами цих закладів засобів індивідуального захисту;

- проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб;

- проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні;

- діяльність готелів;

- регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському внутрішньорайонному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб;

- відвідування закладів дошкільної освіти;

- роботу закладів фізичної культури та спорту, спортивних залів, фітнес-центрів.

Мешканці району закликають неухильно дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції та вдаватися до заходів дезінфекції.

На Волині від COVID-19 померло двоє людей (статистика по районах)

За останню добу на Волині зареєстровано 9 нових випадків захворювання на COVID-19: м. Луцьк – 3, Луцький район – 1, Ковельський район – 2, Володимир-Волинський район – 1, Горохівський район – 1, Ратнівський район – 1.

Одужало за добу 63 особи. Два випадки хвороби завершилися летально (померли мешканці Ковельського та Любешівського районів).

Читайте також: У місті на Волині відновлять роботу дитячих садочків

Загалом станом на 14 липня в області зареєстровано 3080 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужала 1681 особа74 випадки хвороби завершились летально.

За весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена:

  • м. Луцьк – 662 випадки, в т.ч. 14 летальних;

  • Луцький район – 229 випадків, в т.ч. 3 летальних;

  • Ковельський район – 382 випадки, в тому числі 11 летальних;

  • Ківерцівський район – 363 випадки, в т.ч. 10 летальних;

  • Камінь-Каширський район – 237 випадків, в т.ч. 9 летальних;

  • Волидимир-Волинський район – 241 випадок, в т.ч. 3 летальних;

  • м. Нововолинськ – 191 випадок, в т.ч. 8 летальних;

  • Іваничівський район – 55 випадків;

  • Ратнівський район – 157 випадків, в т.ч. 4 летальних;

  • Горохівський район – 117 випадків, в тому числі 1 летальний;

  • Маневицький район – 101 випадок, в тому числі 4 летальних;

  • Старовижівський район – 78 випадків, в т.ч. 2 летальних;

  • Любешівський район – 68 випадків, в тому числі 1 летальний;

  • Турійський район – 50 випадків, в тому числі 1 летальний;

  • Любомльський район – 43 випадки;

  • Рожищенський район – 39 випадків, в тому числі 2 летальних;

  • Локачинський район – 35 випадків;

  • Шацький район – 33 випадки, в тому числі 1 летальний.

За попередню добу надійшло 13 повідомлень про підозру на COVID-19.

По області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 всього обстежено вірусологічною лабораторією 17386 осіб, в тому числі за останню добу – 24 особи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook