Безнадійний кандидат: у мери Луцька йде екс-посадовець, котрий завдав місту шалених збитків, На Волині помер сімейний лікар, Екс-кандидат на посаду Луцького мера спричинив ДТП (фото), В окремому корпусі на території Луцького пологового будинку облаштують інфекційний госпіталь, У Луцьку студенти отруїлись шаурмою відомої мережі, На Волині померли двоє медиків з коронавірусом – такими були головні новини Волині у четвер, 15 жовтня.

Читайте також: "Майбутнє області": Волинський університет відзначив почесний ювілей (фоторепортаж)

На Волині помер сімейний лікар

У місті Ківерці помер медик. 

Відійшов у вічність медик комунального підприємства "Ківерцівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Проць Леонід Ярославович.

Марія Кеда зазначає, що чоловік працював сімейний лікарем у медзакладі.

Екс-кандидат на посаду Луцького мера спричинив ДТП (фото)

У Луцьку трапилась дорожньо-транспортна пригода, яку спричинив колишній кандидат на посаду міського голови.

Інцидент стався сьогодні, 15 жовтня, на вулиці Карпенка-Карого, поблизу ТРЦ "Порт Сіті".

Зіткнулись дві автівки - MITSUBISHI Lancer та FORD Focus.

Як повідомили очевидці, винуватцем аварії став водій MITSUBISHI Lancer.

На щастя, у ДТП ніхто не постраждав.

Транспортні засобизазнали значних пошкоджень.

Як стало відомо з власних джерел, за кермом автомобіля MITSUBISHI перебував колишній кандидат на посаду Луцького міського голови Ярослав Плакса.

В окремому корпусі на території Луцького пологового будинку облаштують інфекційний госпіталь

У відокремленому корпусі Луцького пологового будинку облаштують тимчасовий інфекційний госпіталь.

Таке рішення прийняли, зважаючи на сьогоднішню складну ситуацію з пандемією коронавірусу, яка вимагає швидких рішень: кількість хворих, які потребують лікування в умовах медичних закладів і кисневої підтримки стрімко зростає. Тому облаштувати тимчасовий госпіталь для коронавірусних хворих у відокремленому корпусі пологового будинку, де є необхідне обладнання, – виважений крок. Інакше люди будуть помирати вдома, оскільки місць в лікарнях не буде. Наразі Луцький пологовий – єдиний заклад комунальної власності, де можна швидко розгорнути тимчасовий інфекційний госпіталь.

Ситуація з пандемією коронавірусу є критичною, вільні місця в інфекційній лікарні закінчилися, в інфекційному госпіталі в Боголюбах також закінчуються у зв‘язку з другою хвилею коронавірусу. Тому необхідно шукати нові приміщення для розміщення хворих, інакше люди будуть помирати вдома. Таке необхідне приміщення віднайшли в Луцькому пологовому будинку, проте частина персоналу проти того, щоб в одному з корпусів пологового розміщували хворих на COVID-19.

У Луцьку студенти отруїлись шаурмою відомої мережі

У Луцьку декілька людей отруїлись шаурмою відомої мережі.

Троє юнаків отримали розлади шлунку та діарею з рвотою після того, як з’їли шаурму з різних точок міста від кіосків мережі "Король Дамаск", яка тепер носить назву "Король".

Інцидент трапився вранці 15 жовтня.

Двоє юнаків розповіли, що придбали класичну шаурму в кіоску, що на вулиці Винниченка. Вже через деякий час відчули, що їм стало погано. При чому настільки, що один з них був змушений звернутись за допомогою до медиків в мікрорайоні Вересневе.

"Ми нічого не їли до того, тому отруїлись точно шаурмою. В обох однакові симптоми: рвота і жахлива діарея", − каже один з постраждалих.

Третій товариш – їх одногрупник, придбав шаурму в кіоску поблизу автостанції. В нього – аналогічні симптоми.

Читайте також: "Іспанський сором", – Тетяна Єремеєва про політичні мітинги проти облаштування коронавірусного госпіталю

На Волині померли двоє медиків з коронавірусом

На Волині протягом останньої доби зафіксували дві смерті від ускладнень коронавірусу, обоє померлих – медичні працівники. Керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін повідомив, що 13 жовтня помер лікар-сурдолог Луцької міської дитячої поліклініки. Летальний випадок увійшов до статистики за 14 жовтня.

Відомо також, що хворобу не зміг здолати 63-річний сімейний лікар Ківерцівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

На жаль, загалом за весь час пандемії на Волині захворювання на коронавірус завершилося летально для семи медиків.

Безнадійний кандидат: у мери Луцька йде екс-посадовець, котрий завдав місту шалених збитків

Днями у центрі Луцька містянам продемонстрували "живий білборд": у великій рамці стояв чоловік в костюмі й агітував голосувати за себе на виборах мера. Так "креативно" вирішив прорекламувати себе кандидат на посаду Луцького міського голови від партії Європейська Солідарність Юрій Моклиця. От тільки ефект вийшов протилежний від очікуваного: замість поваги до кандидата він викликав радше сміх, а від коміків у політиці за останні два роки українці вже й так втомилися.

Тож чи то лідер партії ЄС Петро Порошенко вирішив не спрямовувати ресурси на виборчу кампанію безнадійного кандидата, чи то однопартійці так ненавидять Юрія Моклицю, що виставляють його на посміх, але кампанію інакше, як клоунадою, і не назвеш.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook