У Луцьку у таксі намагались провезти мертву дитину; Відійшов у вічність колишній заступник декана історичного факультету Волинського національного університету; На Волині з понеділка закриють ресторани та фітнес-центри; 26-річна лучанка має ще двох діток: з'явилось відео жахливого інциденту з немовлям у пакеті; Скандальний волинський чиновник відправив свою доньку народжувати у ДНР, бо там безкоштовно − такими були головні події Волині та Луцька у суботу, 17 жовтня.

Читайте також: Сьогодні мав бути день народження: на трасі "Луцьк − Рівне" сталась смертельна аварія (фото)

У Луцьку у таксі намагались провезти мертву дитину

До диспетчерської служби таксі у Луцьку надійшло незвичне замовлення. Так, замовник просив відвезти з Луцька до села Топільне Рожищенського району двох дорослих та мертву маленьку дитину, як стало відомо вже згодом.

"13 жовтня о 16:35 годині до диспетчерської частини нашого таксі надійшло моторошне замовлення. З поміткою "багаж" та "економ-клас" просили транспортувати із моргу, що на вулиці Стефаника у Луцьку до села Топільного у Рожищенському районі двох дорослих та тіло дитини. Оскільки у замовленні не було вказано, що потрібно подати автомобіль з кузовом "універсал", як це, зазвичай, буває, коли перевозять великогабаритний багаж, то можна припустити, що тіло дитини перевозили у салоні.

За п’ять років моєї роботи у таксі, таке замовлення бачу в ефірі вперше. Ймовірно, послуги ритуальної служби виявились замовникам не по кишені. Сумно це усвідомлювати..." – зазначив інформатор.

Інформацію підтвердили й у служби таксі.

"Справді, таке замовлення мало місце 13 жовтня. Замовники просили відвезти тіло дитини із Луцька до села Топільного у Рожищенському районі. Ймовірно, для поховання. Наш працівник з розумінням віднісся до ситуації і виконав це замовлення", – повідомили у службі.

Тим часом як повідомив односельчанин сім’ї, у якій померла дитина, 14 жовтня на місцевому кладовищі й справді ховали тримісячне немовля. Однак, чоловік зазначив, що про причину смерті дитини йому нічого невідомо.

Односельчани розповідають, що дитинка народилась в не зовсім благополучній сім’ї. Від народження дитина мала низку хвороб, в тому числі і порок серця. Мама від операції відмовилась, мотивуючи це відсутністю коштів на дороговартісне лікування. Коли дитині стало зле, їй викликали швидку, проте врятувати маля не вдалося – дитина померла.

Читайте також: Тільце було холодне: мертва дитина, яку у Луцьку знайшли в пакеті на зупинці, була новонародженою

Відійшов у вічність колишній заступник декана історичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки

Відійшов у вічність колишній заступник декана Волинського національного університету.

Колектив Волинського національного університету імені Лесі Українки глибоко сумує з приводу смерті колишнього заступника декана історичного факультету, кандидата філософських наук, доцента Юрія Тимофійовича Василенка (13.01.1938 – 16.10.2020)", − йдеться на сторінці Волинського національного університету імені Лесі Українки у соцмережі Facebook.

Понад 57 років свого життя присвятив він волинському вишу. З любов’ю і теплом згадують про Юрія Тимофійовича колишні студенти, колеги. Мудрий, життєрадісний, принциповий, неординарний, він був улюбленцем серед студентської молоді. Таким його і запам’ятаємо назавжди…

"Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевну біль дружині, доньці, родині від втрати рідної людини… Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи", − йдеться у дописі.

Читайте також: На Волині померли двоє медиків з коронавірусом

На Волині з понеділка закриють ресторани та фітнес-центри

З наступного понеділка, 19-го жовтня, у школах Нововолинська оголошені двотижневі канікули, у садочках працюватимуть чергові групи. Таке рішення міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні, 16-го жовтня.

Під час засідання йшлося про активізацію роботи адміністрації ринку щодо дотримання епідеміологічних вимог, зокрема, проведення температурного скринінгу підприємців та продавців, встановленні захисних екранів, наявності антисептиків та використання масок. Акцентували увагу і на обмежені кількості  продавців у закладах торгівлі.

Наголосили на жорсткій необхідності контролю за дотриманням карантинних вимог і зобов’язали контролюючі служби складати протоколи на порушників.

Згідно з рішенням позачергового виконкому визначено  уповноважених осіб із числа працівників виконкому, котрі відтепер разом із представниками поліції та Держпродспоживслужби матимуть право здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних вимог у громадських закладах та складення відповідних адміністративних протоколів.

Комісія вирішила на наступному засіданні  20 жовтня  проаналізувати проведену роботу щодо виявлених адмінправопорушень усіма службами.

Завідувачка Нововолинським міськрайонним відділом державної установи "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" Наталія Мариніна звертається до громадян, котрі отримали позитивний тест на Covid-19, дотримуватися самоізоляції. Така ж  вимога і до контактних осіб. За її словами, є випадки, коли хворі громадяни звертаються до їхньої служби за отриманням результатів ПЛР – тестування, а їх має видавати  сімейний лікар.

Постановою Кабміну передбачено, що у червоній зоні забороняється: приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, кінотеатрів, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

  • торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

  • провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

  • торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

Читайте також: На Волині до "червоної" зони потрапили два міста та район

26-річна лучанка має ще двох діток: з'явилось відео жахливого інциденту з немовлям у пакеті

У Луцьку перехожі виявили пакет, в якому була мертва дитина з навколоплідними водами. Відтак немовля було нещодавно народжене

26-річна лучанка, яка ходила містом з мертвим немовлям в пакеті, переконує, що дитя було мертвонароджене. Дівчина сама виховує ще двох дітей, допомагає їй в цьому батько, який про вагітність нічого не знав, йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Речниця головного Управління національної поліції Волині Ольга Бузулук каже, що на гарячу лінію 102 зателефонувала жінка та повідомила, що знайшла мертве немовля. Втім каже, коли вже слідчо-оперативна група приїхала на місце вона поводила себе дивно:

"В неї була підозріла поведінка і коли їхала з поліцейськими до відділку вона зізналася, що це її дитина. Народила вона її вчора мертвою, але це визначить експертиза, куди направлений труп дитини. З жінкою працює слідство".

Журналісти знайшли квартиру, в якій мешкала жінка разом з батьком та двома малолітніми синами 5 та 6 років. Ніхто навіть не підозрював, що вона вагітна.

Батько жінки каже, що доглядав за дітьми, забирав їх із садочка та чекав, коли донька прийде з роботи. А працювала вона в одному з супермаркетів Луцька та жила без чоловіка:

"Я не знаю, я щойно приїхав, я ночував тут з двома синами. Я поїхав все було нормально. А вона вагітна була ? Я що знаю. Я не питав".

Цікаво, що сусіди нічого не знають про жінку. Мовляв, раніше тут жили квартиранти, а вона приїхала нещодавно, лише пів року тому.

Нині слідство триває. Правоохоронці ще не визначили, за якою статтею кримінального кодексу нестиме відповідальність жінка.

Читайте також: Тіло дитини, яке знайшли у пакеті, відправили на експертизу: повідомили деталі моторошної знахідки у Луцьку

Скандальний волинський чиновник відправив свою доньку народжувати у ДНР, бо там безкоштовно (відео)

Волинський чиновник півроку тому відправив свою доньку народжувати в ДНР, бо там безкоштовні пологи, принаймні так він пояснив журналістам.

Мова йде про керівника Державного Підприємства Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області Ігоря Свиридова. Справа в тому, що Ігор Свиридов сам родом з Донеччини. Але зараз він опинився на Волині в команді голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка.

Чиновник схоже не звик до уваги журналістів, і боляче сприймає коли його ідентифікують з малою батьківщиною Донеччиною, каже, що таким чином українців ділять на правих та лівих. Відтак журналістів він назвав сепаратистами і забажав вибачень. 

Волинських журналістів, без погодження ОДА, тепер не пускають до приміщення. Але ці правила не для всіх. 

В приймальні кабінету чиновника, а саме керівника Державного Підприємства Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області Ігоря Свиридова, невідомі чоловіки намагались перешкоджати роботі журналістів. 

Нагадаємо, про те, як фірма з донецьким корінням "Данко" ремонтує волинські дороги ми вже повідомляли неодноразово. Також показували їхню роботу в селі Лище Луцького району. Тоді саме в розпал ремонту і побачили, що дорожні будівельники фірми "Данко" кладуть асфальт просто в болото. Деякі болотні ями вони так і не встигли засипати асфальтом.

У волинського чиновника є донька Дарина, по чоловікові Сухова. За її фотографіями тяжко зрозуміти, де вона живе. Адже зі жвавою періодичністю, дочка волинського державного службовця виставляє у соціальних мережах фотографії з географічною локацією Ростов на Дону, окупований Донецьк та Київ.

Урешті Ігор Свиридов зізнався: пів року тому він відправив доньку в Донецьк народжувати, бо, мовляв, у Києві та й у Луцьку, пологи коштують грошей, а в Донецьку це безкоштовно.

Кращої реклами годі й чекати. Ми чули, що у "ДНР" ще й громадянство без проблем роздають. Аж дивно, що молода мама не лишилася там жити. Ігор Свиридов переконує: донька народила в Донецьку і повернулася жити в Київ. Мешкає вона в Києві разом з чоловіком. Той, зі слів того ж Свиридова, до початку війни на Донбасі, вчився в Донецьку, але після 2014 року поїхав довчатися не куди-небудь, а в Ростов на Дону Російської Федерації. Та й судячи з фото в соцмережах, молода родина Сухових періодично їздить то в окупований Донецьк, то в Ростов, то в Київ.

Більш того, він сам непрямими словами натякнув, що періодично їздить в Донецьк, аби перевірити, в якому стані його нерухомість.

"От скажіть, якщо б ви побудували свій будинок, ви б цікавилися що там? Ви б поїхали? Просто перевірити в якому стані цей дім?" − запитує Свиридов журналістів.

У відповідь на запитання про дочку, будинок, фірми, зарплату, а також про те, як офоромлені чоловіки, які сидять у його приймальні, і не пускали журналістів до кабінету, Ігор Свиридов в кишеню за словом не поліз. І замість прямої відповіді почав переводити мову на журналістів: "А ви де оформлені, а яка зарплата у вас? А у вас он яка куртка, джинси".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook