У центрі Луцька чоловік, погрожуючи пістолетом, пограбував кредитну установу, Викрита схема ДФС та митників, які на Волинській митниці допомагали контрабандистам заробляти мільйони на телефонах iPhone, На Волині викрили підпільну АЗС, Волинські шахтарі мітингують під Верховною Радою (фото), "Якщо ОТГ вирішить приєднати до нас Москву, то я це підтримаю": на Волині Гройсман посперечався з Ляшком – такими були головні новини Волині у четвер, 18 жовтня.

Читайте також: "Ні культури, ні решти для людей": у Луцьку водій маршрутки накинувся на пасажирку

Викрита схема ДФС та митників, які на Волинській митниці допомагали контрабандистам заробляти мільйони на телефонах iPhone

У Волинській області одна з головних поштових фірм-контрабандистів разом із керівниками Державної фіскальної служби та митниками організували прибуткову схему ввезення смартфонів iPhone та Xiomi.

Практично нікому невідомий поштовий оператор ТОВ "Преміум пакет" є одним з головних каналів ввезення контрабанди під прикриттям посилок. 13 жовтня, бус ТОВ "Преміум пакет" з номерами АА8507ОМ заїхав з Польщі на митний пост Ягодин з вантажем, який за документами значився як 3465 посилки в 166 ящиках на трьох підданих.

Митниця без проблем дала цьому бусу зелене світло і він збирався покинути вже пост, але в справу втрутилися таємні сили і бус був відправлений на поглиблений огляд.

На Волині викрили підпільну АЗС

У селі Уляники Рожищенського району викрили нелегальну автозаправну станцію, на якій незаконно продавали дизпаливо.

Так, фіскали здійнили дві перевірки на території тракторної бригади, де, за попередньою інформацією, продавали пальне.

Було встановлено, що дизпаливо продавали без застосування реєстратора розрахункових операцій та видачі розрахункових документів, а також з порушенням встановленого обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

Волинські шахтарі мітингують під Верховною Радою (фото)

Колектив шахти №10 "Нововолинська" сьогодні влаштував мітинг під стінами Верховної Ради з вимогою включити до держбюджету-2018 кошти, достатні для фінансування будівництва копальні.

У парламенті в цей час йде засідання, під час якого розглядають проект бюджету на 2018 рік. Як відомо, на шахту №10 передбачено лише 25 мільйонів гривень. Цих коштів буде недостатньо навіть для підтримки життєдіяльності копальні та на зарплати працівникам.

Читайте також: Батьки вбитої волинянки Каті Литкіної шукають свідків злочину

Колектив розклав плакат шахти на асфальті та грюкає касками.

Для того, щоб можна було говорити про подальше будівництво вугільного підприємства, необхідно передбачити мінімум 100 тисяч гривень у держбюджеті.

До мітингувальників виходив народний депутат Ігор Гузь, який сьогодні буде просити збільшити кошти, передбачені на шахту №10 "Нововолинська".

"Якщо ОТГ вирішить приєднати до нас Москву, то я це підтримаю": на Волині Гройсман посперечався з Ляшком

У середу, 17 жовтня, під час візиту нардепа Олега Ляшка на Волинь, лідер Радикальної партії завітав на прямий ефір до телеканалу "Аверс", де його ознайомили із ситуацією, яка склалася біля пункту пропуску "Ягодин".

Прямісінько під час ефіру Олег Ляшко зателефонував Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману та поставив йому ряд запитань, які завели Прем'єра у глухий кут.

"Він є керівником Уряду, тож нехай дасть відповідь, чому на території України роздають землі для бізнесу російським олігархам, які будують термінали, а потім за ці гроші фінансують російську армію, яка вбиває наших хлопців", – зазначив Ляшко.

"Я думаю, що це розпорядження місцевих органів влади. Наша логіка яка: громади зібрались, об'єднались, а ми їм передаємо у власність землю. Це вже власність ОТГ. Люди обрали своїх депутатів, а вони у свою чергу комусь ці землі і виділили", – відповів Гройсман.

Обурений відповіддю Прем'єра, Ляшко поцікавився у нього тим, що якщо об'єднана територіальна громада захоче приєднатися до Москви, то він теж скаже, що це їхнє суверенне рішення?

"Якщо ОТГ вирішить приєднати до нас Москву, то я  це підтримаю. Ми ж не здаємось у полон, а перемагаємо", – зазначив очільник Уряду, додавши, що перевірить цю інформацію та розбереться з нею.

У центрі Луцька чоловік, погрожуючи пістолетом, пограбував кредитну установу

У Луцьку на вулиці Сенаторки Левчанівської чоловік намагався пограбувати кредитну установу "ШвидкоГроші".

Грабіжника затримали близько 16:30 зазначається, що чоловікові – орієнтовно 40 років.

Пістолет виявився несправжнім. Підозрюють, що злочинець працював не сам. 

Адже на місці події перед пограбуванням бачили підозрілого чоловіка, який розмовляв по телефону. Ймовірно, що саме він повідомляв грабіжника про ситуацію у відділенні установи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter