Туалет один для всіх, так ще й мало не на вулиці: пацієнти, які лікуються від коронавірусу, шоковані умовами лікарні на Волині; Собі і родичам: у громаді під Луцьком депутати серед ночі роздавали землю "найактивнішим громадянам"; Повідомили, хто замінить депутатів у Волиньраді, які відмовилися від мандатів; "Відкати" на "Великому будівництві": волинським чиновникам повідомили про підозру; "Обчищали лише офіси": затримали банду, яка "працювала" на Волині та ще в кількох областях; Померла колишня очільниця сільської ради на Волині; Звільнили скандального чиновника ОДА, який причетний до "відкатів" на Волині; Поліцейський з Волині разом із товаришами жорстоко побили атовців у Львові; На Волині відремонтують дорогу за 66 мільйонів гривень; На Волині відкрили Катамнестичний центр для передчасно народжених малюків; У Луцьку на тривалий період перекриють рух вулицею – такими були головні новини Волині 18 листопада.

Читайте також: На трасі "Ковель − Київ" сталась страшна аварія: загинуло двоє чоловіків

Собі і родичам: у громаді під Луцьком депутати серед ночі роздавали землю "найактивнішим громадянам" (відео)

Під покровом ночі в п’ятницю 13 листопада потайки від громади у Княгининівській сільській раді зібрали сесію. Депутати повідкладали усі свої справи і засідали до самої ночі. Бо ж роботи було чимало: роздавали землі – ось тільки не звичайним мешканцям громади, а самим собі, своїм дітям, дружинам та іншим родичам. Ну і власне дісталося і кожному працівнику сільської ради. Доходило до того, що на одне і те ж прізвище депутата припадало з десяток рішень, певне ну дуже вже велика родина у цього обранця громади. Не поскупився для себе і голова земельної комісії Володимир Сидун. Вхопив чимало – 2 гектари у селі Зміїнець, що під самим Луцьком.

Нічні селфі з засідання сесії публікували депутатки Княгининівської сільської ради. Час публікації 23 година. Здавалося б, що так пізно робити у сільській раді? Голосувати за земельні питання. 13 листопада відбулася таємна сесія Княгининівської громади, під час якої землю роздавали гектарами.

Туалет один для всіх, так ще й мало не на вулиці: пацієнти, які лікуються від коронавірусу, шоковані умовами лікарні на Волині

Туалет один для всіх, так щей мало не на вулиці: пацієнти, які лікуються від коронавірусу обурені умовами перебування у лікарні. Таку ситуацію хворі спостеріють на Любешівщині, що на Волині. Мовляв, українці на коронавірус хворіють у різних умовах, комусь пощастило потрапити у лікарню із VIP−палатами, а комусь доводиться стояти у черзі, аби потрапити в туалет.

Хворих на коронавірусну інфекцію у Любешівському районі здебільшого приймають у Любешівській центральній районній лікарні.  Перші пацієнти  тут з’явились ще навесні. Для ковідних хворих виділили колишнє гінекологічне відділення. Утім про умови перебування як пацієнтів, так і медперсоналу чомусь не подбали. Місцева жителька Ніна Швайко потрапила до лікарні кілька днів тому, й не змогла стримати своє обурення тим,  у яких умовах їй та іншим хворим доводиться перебувати. Тож жінка вирішила поділитись своїми враженнями на своїй сторінці у соціальній мережі.

Читайте також: У Луцьку вночі невідомий жорстоко побив 20-річного хлопця

Повідомили, хто замінить депутатів у Волиньраді, які відмовилися від мандатів

Вчора, 17 листопада від мандата депутата Волинської обласної ради відмовилися шестеро людей із тих, що перемогли на виборах.  Так, на вечірньому засіданні 17.11.2020 Волинською обласною територіальною виборчою комісією були розглянуті:

– заяви про реєстрацію від обраних депутатів, які надійшли.

– заяви на відмову від мандату обласної ради, які надійшли.

– заяви на реєстрацію осіб, які замінять депутатів, що відмовилися від мандату, повідомляє на своїй сторінці у Facebook голова Волинської ТВК Іван Лазорко.

"Відкати" на "Великому будівництві": волинським чиновникам повідомили про підозру (фото)

Заступникам директора ДП "Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області" повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури 16 листопада 2020 року двох заступників директора ДП "Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області" викрито під час одержання ними від суб’єкта господарювання неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч гривень, повідомляє пресслужба прокуратури.

Слідство встановило, що посадовці налагодили схему одержання від підприємців "відкатів" у розмірі 20 % від вартості виконаних за договорами підряду робіт зі встановлення систем відеоспостереження на об’єктах будівництва та автодорогах на території Волинської області.

Читайте також: На Волині за добу зареєстровано майже 400 нових хворих та 9 смертей від коронавірусу

"Обчищали лише офіси": затримали банду, яка "працювала" на Волині та ще в кількох областях (фото, відео)

На рахунку затриманих щонайменше 8 крадіжок з офісів та банкоматів, внаслідок яких зловмисники викрали майже 3,5 мільйони гривень. Сьогодні вранці поліцейські затримали організатора та трьох учасників групи. Під час затримання двоє з фігурантів намагалися втекти.

Упродовж двох місяців на території Львівської області було скоєно кілька крадіжок з офісних приміщень. Проаналізувавши зібрану інформацію з місць злочинів та виявивши характерний "почерк", оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції дійшли висновку про вчинення крадіжок однією групою осіб, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Померла колишня очільниця сільської ради на Волині

Перестало битися серце колишньої очільниці Навізької сільської ради Рожищенського району Людмили Клімішиної. Жінка померла 18 листопада.

Людмила Михайлівна Клімішина народилася 26 лютого 1949 року. Вона була активною волонтеркою, очолювала Рожищенську районну волонтерську громадську організацію "Жіноча рада", багато разів збирала допомогу для військових на Сході.

Читайте також: У Луцьку бус на швидкості збив жінку

Звільнили скандального чиновника ОДА, який причетний до "відкатів" на Волині

Ігор Свиридов, який обіймав посаду директора ДП "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області", звільнений.

У пресслужбі Волинської облдержадміністрації цю інформацію підтвердили і повідомили, що Ігор Свиридов звільнений із займаної посади ще з 2 листопада. Заява на звільнення написана за угодою сторін.

Нагадаємо, днями правоохоронці викрили "схему відкатів", яка діяла на волинському держпідприємстві "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області". Під час отримання хабара було затримано двох заступників директора, їм уже повідомили про підозру. Журналістам стало відомо, що в схемі був задіяний і Ігор Свиридов – нині вже колишній керівник підприємства.

Поліцейський з Волині разом із товаришами жорстоко побили атовців у Львові, – ЗМІ

Опівночі з 15 на 16 листопада у центрі Львова троє працівників поліції з Чернівців, Ковеля Волинської області і Бережан Тернопільської області напали на двох ветеранів АТО.

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Львові порушило кримінальне провадження, триває слідство, пише "Радіо Свобода".

Нагадаємо, Андрій Мочурад і Віктор Баранник опівночі з 15 на 16 листопада повертались додому. У центрі міста на них напали троє молодиків.

Читайте також: У суді довели законність демонтажу кіоска у Луцьку (постанова)

На Волині відремонтують дорогу за 66 мільйонів гривень

Кабінет Міністрів України надав гарантії Укравтодору на 5 мільярдів гривень для ремонту доріг у більшості областей України, зокрема, на Волині. Також Кабінет Міністрів України 18 листопада затвердив перелік доріг, які планують відремонтувати ще у 2020 році. 

Уряд надав гарантії Укравтодору для внутрішніх запозичень на 5 мільярдів гривень. Термін запозичення – 15 років. За ці гроші відремонтують дороги у 18 областях. Відповідний документ з переліком об'єктів.

В яких областях ремонтуватимуть дороги у 2020 році: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Хмельницька, Чернігівська області. 

На Волині відкрили Катамнестичний центр для передчасно народжених малюків

Малюки, які з’явилися на світ передчасно потребують особливого догляду та спостереження у спеціалістів до трьох років. Щоб у подальшому поспішайки наздогнали своїх однолітків і не мали проблем зі здоров’ям та розвитком, з ними потрібно пройти шлях реабілітації та контролю у спеціалістів. В обласному центрі Волині відкрили відділення катамнестичного спостереження, де передчасно народженим діткам надають кваліфіковану допомогу.

Поспішайки зазвичай досягають рівня фізичного розвитку своїх однолітків до 1-3 років життя. Велике значення для забезпечення розвитку недоношених дітей має ретельний догляд за ними.

Читайте також: Як на Волині нові громади ділитимуть майно, землю та гроші ліквідованих рад

У Луцьку на тривалий період перекриють рух вулицею

У Луцьку на тривалий період перекриють рух вулицею. Про це йдеться у розпорядженні на сайті Луцької міської ради.

У зв’язку з заміною кабелю електропостачання ПАТ "Волиньобленерго" буде перекрито рух транспорту вулицею Сенаторки Левчанівської на ділянці від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Гаврилюка з 9.00 23 листопада до 22.00 10 грудня 2020 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook