Під покровом ночі в п’ятницю 13 листопада потайки від громади у Княгининівській сільській раді зібрали сесію. Депутати повідкладали усі свої справи і засідали до самої ночі. Бо ж роботи було чимало: роздавали землі – ось тільки не звичайним мешканцям громади, а самим собі, своїм дітям, дружинам та іншим родичам. Ну і власне дісталося і кожному працівнику сільської ради. Доходило до того, що на одне і те ж прізвище депутата припадало з десяток рішень, певне ну дуже вже велика родина у цього обранця громади. Не поскупився для себе і голова земельної комісії Володимир Сидун. Вхопив чимало – 2 гектари у селі Зміїнець, що під самим Луцьком.

Читайте також: Аукціон небаченої щедрості: секретні угоди та махінації Богдана Шиби із луцькою землею

Нічні селфі з засідання сесії публікували депутатки Княгининівської сільської ради. Час публікації 23 година. Здавалося б, що так пізно робити у сільській раді? Голосувати за земельні питання. 13 листопада відбулася таємна сесія Княгининівської громади, під час якої землю роздавали гектарами.

Чому засідали так пізно. Певне поспішали, бо часу до кінця їхньої каденції лишилося обмаль. Фактично лічені дні. Відтак депутати відірвалися наповну. І забезпечили свої родини землею від "а" до "я". Про цю сесію ніхто б і не знав, якби не місцеві мешканці, які побачили світло у вікнах сільради.

А коли поцікавилися, чим займаються бджілки трудівнички Княгининівської сільської ради, то дізналися, що під носом у людей нахабно розкрадають останню землю. 

Проте як виявляється ця сільська рада взірець карантинних заходів. Так старанно дотримуються антивірусних приписів, що аж занадто. Закрилися з середини і не пускають людей. Хтось стоїть під дощем на вулиці, хтось топчеться у тісному коридорчику. А що – це ж тільки депутатам можна збиратися повним складом у сесійній залі. Не на вулиці ж їм голосувати за землю.

Зрештою журналістів таки запустили, бо ж насправді такі жорсткі обмеження нічим не обґрунтовані.

Між тим журналістам ТРК "Аверс" таки потрапили до рук списки. Масштаби, в яких роздавали землю вражають. Ось до прикладу депутат Михалевич Дмитро не обділив ділянкою певне жодного родича. За прізвищем Михалевич нарахували десять земельних ділянок. Це Зміїнець, Княгининок, Рокині, Сирники. Земля в притул до Луцька. Одна сота тут коштує плюс\мінус 1000 доларів.

Не обділив себе і голова земельної комісії Володимир Сидун. Він уже давно має ділянку під забудову у гарному місці. А тепер на сесії, про яку йдеться голова комісії ще й  узяв собі 2 гектари землі в Зміїнці, під город звісно.

Якщо вірити депутату Миколі Чернову, що роздають земельні ділянки лише атовцям та активним громадянам, то всі активні громадяни певне зібралися у сільській раді. Ось ще одне прізвище Сидорук. Цій людині  дали 10 сотих у Княгининку – з таким прізвищем у сільраді є керівник начальник гуманітарного відділу Княгининівської сільської ради Юрій Сидорук. Ще земельні ділянки отримала депутатка Валентина Куць, Левчук Людмила, та її дочка Левчук Іванна. Дали по земельній ділянці депутату Анатолію Черенкову та його дружині Черенковій Жанні. Обом по 10 сотих під сільське господарство у Зміїнці. Варто зазначити, що Черенков уже брав земельну ділянку у селі Зміїнець у 2018 році.

Юристка сільської ради Інна Подарецька, яка живе у Луцьку, але це їй не завадило отримати землю у Княгининівській сільській раді.

У земельному відділі і розподіляють ділянки найактивнішим громадянам. Це землевпорядник Андрій Вейна. Він теж отримав земельну ділянку. Також  на передостанній сесії ділянку отримали і його дружина Ірина Вейна. І це попри те, що у 2018 році Андрій Вейна уже отримував земельну ділянку.

Зазначимо, сесія відбулася в п’ятницю 13-го листопада. На сайті громади по цю пору не має рішення ані земельної комісії, ані сесії Княгининівської сільської ради.

Читайте також: Дерибан на мільйони: екс-керівниця волинської психлікарні розкрадала державні кошти

Відзначимо, що оголошено не увесь список щасливих землевласників, які працюють на благо Княгининівської сільської ради. Адже у журналістів на руках немає повного переліку рішень. А працівники сільради вперто відмовляються його оприлюднювати. Хоча згідно закону рішення сесії повинні бути публічно винесені на загал у будь-який спосіб. Проте, їх не хочуть показувати ані людям, ані журналістам. За журналістськими відомостями за останніх кілька сесій роздали понад сотню гектарів землі.

До речі ця сесія була як виявляється не остання. Вже 18 листопада відбудеться ще одна вже фінальна сесія Княгининівської сільської ради. Цього ж дня має нібито бути і засідання земельної комісії. Мабуть роздаватимуть усе, що лишилося. 

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook