Вибори у Луцьку: офіційно переміг Ігор Поліщук, На Волині директор підприємства підробив документи, щоб привласнити понад 700 тисяч, Земельні пристрасті: у громаді на Волині депутати "роздерибанили" землі місцевих жителів (відео), Скандального чиновника Волинської ОДА, який попався на "відкатах", звільнили заднім числом (відео), Через коронавірус померла медсестра Волинської обласної клінічної лікарні, Пішов в ліс та застрелився: повідомили деталі смерті чоловіка речниці поліції Волині (відео) – такими були головні новини Волині у четвер, 19 листопада.

Читайте також: На Волині розшукують безвісти зниклу молоду жінку (фото)

На Волині директор підприємства підробив документи, щоб привласнити понад 700 тисяч

Понад 700 тисяч гривень привласнив директор приватного підприємства на Волині.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури директору одного із приватних підприємств повідомлено про підозру у службовому підробленні та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому повторно та в особливо великих розмірах( ч.1 ст. 366, ч. ч. 3, 5 ст. 191 КК України).

Слідство встановило, що у грудні 2018 року Княгининівська сільська рада Луцького району уклала з підприємством договір про виконання робіт із будівництва міні-футбольного поля та площадок для занять спортом у Княгининку.

Згодом посадовець тричі складав та підписував акти приймання виконаних будівельних робіт із завідомо неправдивими відомостями щодо обсягів та вартості використаних будівельних матеріалів та виробів.

Земельні пристрасті: у громаді на Волині депутати "роздерибанили" землі місцевих жителів (відео)

В Княгининівській сільраді земельні страсті не вщухають. Люди в обуренні пишуть заяви на отримання землі. І роблять це далеко не вперше: дехто вже роками оббиває пороги сільради. Але їх і чути не хотіли.

"В мене в сім’ї дитина інвалід…і підуть собі в кабінет", – говорить місцева жителька.

"В 17-ому році написала заяву – сказали землі нема. Сьогодні прийшла написала третю заяву. Розумієте, це вже якийсь відчай іде, І чомусь в країні нічого не міняється", – каже жителька Лариса

Пані Лариса каже: "Їй навіть не надали жодного офіційного документу з відмовою. А ось пану Дмитру в цьому плані пощастило більше: йому відмову надрукували. Але чому відмовляють – про це в документі ні слова".

"В рішенні нема обгрунтованого. Віддали і йди з богом. Була мені відмова, після того я взнаю, надали працівнику сільської ради", – зазначив місцевий житель Дмитро.

"Нема землі" сказали навіть тому, хто воював на Сході. Син однієї із жительок був депутатом попередньої каденції, одним із перших пішов на фронт, але для такого депутата землі не виявилось.

Читайте також: На Волині масово вирубують ліс, селяни обурені (відео)

Скандального чиновника Волинської ОДА, який попався на "відкатах", звільнили заднім числом (відео)

Звільнили з посади директора Служби автомобільних доріг у Волинській області Ігоря Свиридова. Про те, що чиновник звільнений з посади повідомили в пресслужбі облдержадміністрації Волині.

Така інформація з’явилася після того, як у пресі повідомили, що на хабарі затримали двох заступників Ігоря Свиридова.

На Волині правоохоронці затримали посадовців Державного підприємства "Служба автомобільних доріг", які налагодили схему одержання від підрядників "відкатів" у розмірі 20% від вартості виконаних робіт зі встановлення систем відеоспостереження на об’єктах будівництва. Договори чиновники укладали лише з тими підприємцями, котрі погоджувались платити "відкат".

Відомо, що на гарячому затримали двох заступників голови Державного підприємства "Служба автомобільних доріг". Після гучного затримання одразу з’явилася інформація про те, що керівник підприємства Ігор Свиридов звільнений з посади за згодою сторін. І що цікаво, звільнили посадовця ще нібито 2-го листопада.

Між тим, сам Ігор Свиридов у телефонному коментарі розповів, що про своє звільнення щойно дізнався.

"Ви знаєте, я коментарів не даю! На жаль, я нещодавно тільки дізнався про те, що я звільнений", − коротко зазначив вже ексголова Державного підприємства "Служба автомобільних доріг у Волинській області" Ігор Свиридов.

Якщо вірити обласній державній адміністрації про звільнення ще другого листопада, то до відповідних реєстрів підприємств уже давно мали б внести зміни. Проте, у реєстрах Ігор Свиридов досі записаний, як керівник. Що дозволяє припустити – чиновника звільнили заднім числом.

Зазначимо, що на хабарі взяли двох заступників Ігоря Свиридова, це за офіційним повідомленням прокуратури. Також у відомстві кажуть, що є ще два фігуранта причетність, яких до справи встановлюється.

Через коронавірус померла медсестра Волинської обласної клінічної лікарні

У Луцьку померла медична працівниця Волинської обласної клінічної лікарні.

18 листопада, померла 69-річна молодша медична сестра. Про це повідомив очільник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

За його словами, жінка захворіла ще 13 жовтня. Того ж дня зробила ПЛР-тест, який згодом виявився позитивним. 15-го вона звернулася за медичною допомогою до сімейного лікаря. Їй призначили амбулаторне лікування, курс антибіотикотерапії.

Стан не покращувався, тож її госпіталізували у інфекційне віділення №3 обласної лікарні. Тут жінка перебувала на кисневій терапії. 16 листопада жінку перевели в інфекційне відділення №1 та підключили до апарату штучної вентиляції легень. На жаль, 18 листопада вона померла.

Відомо, що жінка мала супутні захворювання, серед яких – цукровий діабет, дисметаболічна кардіоміопатія, ожиріння, метаболічний синдром.

Пішов в ліс та застрелився: повідомили деталі смерті чоловіка речниці поліції Волині (відео)

Cьогодні вночі, 19 листопада, у селі Головно Любомльського району знайшли застреленим чоловіка речниці Головного управління національної поліції Волині Ольги Бузулук Романа Бузулука.

Тіло знайшли у лісі. Поруч лежала рушниця. Роман Бузулук проживав останній місяць в будинку своєї тещі, яка фактично взяла його на поруки, після того як чоловіку оголосили підозру у скоєнні смертельної аварії у Луцьку, в якій загинула жінка.

За попередньою інформацією це самогубство.

Вибори у Луцьку: офіційно переміг Ігор Поліщук

За результатами другого туру виборів мера Луцька, що відбувся 15 листопада, перемогу здобув кандидат від партії "За майбутнє" Ігор Поліщук. З ним за посаду луцького міського голови змагався самовисуванець Богдан Шиба.

За даними протоколів дільничних виборчих комісій, Поліщук випередив Шибу на 11,8% голосів. Тобто, представника "За майбутнє" підтримали на 5 262 особи більше. 

Попередні результати 2 туру виборів мера Луцька: дані протоколів ДВК

  • Ігор Поліщук – 54,6 % (24 355 голосів).

  • Богдан Шиба – 42, 8% (19 093 голоси).

  • 1 158 бюлетенів визнали недійсними. Найбільше (30) – на виборчій дільниці №071086 у Луцьку (Палац урочистих подій).

  • 15 листопада в Луцьку проголосували 44 607 виборців. Їхня загальна кількість – 171 887 виборців. Тобто, явка становила 25,95%.

Додамо, Поліщук отримав більшість голосів на 85 дільницях, а Шиба – на 22. Також було 2 дільниці, де кандидати набрали однакову кількість голосів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook