Катастрофа озера Світязь: на деяких ділянках берегу вода відійшла на 90 метрів; Помер екс-голова Волинської ОДА; Не митниця, а житниця: за період керівництва Андрейківа на Волинській митниці вивезли 10 тонн бурштину до Польщі; На Волині ціла сім'я потрапила до лікарні через небезпечну інфекцію; Стало відомо, чому у Луцьку зникло електропостачання − такими були головні події Волині та Луцька у суботу, 2 листопада.

Читайте також: Повідомили, чому у луцьких аптеках зник інсулін (відео)

Катастрофа озера Світязь: на деяких ділянках берегу вода відійшла на 90 метрів (фото)

На території Шацького національного природного парку сильно обміліло озеро Світязь, де зазвичай відпочиває багато людей у курортний сезон.

Про це повідомив науковий співробітник національного парку Петро Юрчук.

Так, із 23 жовтня почала роботу комісія Національного парку по обстеженню обміління озера Світязь і його причин. Робота майже завершена.

"На сьогоднішній день ми обстежили всю берегову лінію озера Світязь і можемо сказати, що найбільше відійшла вода на території урочища Гряда, де знаходяться бази відпочинку, також на території пансіонату Шацькі озера – в межах 90 метрів – це максимальна відмітка. На інших територіях вода відійшла порядком 20–60 метрів", – розповів пан Юрчук.

Він зазначив, що обміління залежить від кількох факторів.

"Якщо проаналізувати абіотичні (природні) фактори, ті що не залежать від інших факторів, за їхній рахунок вода опустилась на 38 см. Ми також обстежили меліоративні системи (канали, дамби, водозабори та інше), що впадають в озеро і витікають з озера. На сьогоднішній день по одній меліоративній канаві, яка живить озеро Світязь – притік води складає близько семи кубометрів на день. Що стосується інших систем, поповнення води в Світязі немає", – прокоментув науковець.

Він також зазначив, що витоку води з озера зараз немає.

Читайте також: Гектари землі в найелітнішій частині Волині віддали двом посадовцям з Львівщини (відео)

Помер екс-голова Волинської ОДА (фото)

2 листопада перестало битись серце першого "губернатора" Волині Блаженчука Володимира Івановича.

Панахида за упокій душі та прощання з померлим відбудуться 3 листопада у Свято−Троїцькому кафедральному соборі в Луцьку.

Володимир Іванович Блаженчук народився 7 вересня 1945 року в с. Холопичі Локачинського району Волинської області. Працював у колгоспі, закінчив Горохівський сільськогосподарський технікум та Луцький педагогічний інститут. Був на комсомольській та партійній роботі.

Працював першим секретарем Іваничівського райкому КПУ, першим секретарем Ковельського міськкому КПУ, другим секретарем, а з травня до грудня 1990 року – першим секретарем Волинського обкому КПУ.

Був депутатом, а згодом і головою Волинської обласної ради. З грудня 1990 до березня 1992 року – голова Волинського облвиконкому. Пізніше, до квітня 1994 року, – представник Президента у Волинській області. Згодом обіймав посади генерального консула України в Гданську (Польща) та радника посольства в Грузії.

Читайте також: Поліція Волині розглядає версію вбивства Олексія Веремійчика

Не митниця, а житниця: за період керівництва Андрейківа на Волинській митниці вивезли 10 тонн бурштину до Польщі (відео)

Не митниця, а житниця. У період керівництва на Волинській митниці Андрія Андрейківа, через "Ягодин" до Польщі контрабандою вивезли 10 тонн бурштину.

У розпорядженні журналістів опинилися документи, які підтверджують, що під час того, як Андрейків головував на Волинській митниці, тут були налагоджені чіткі схеми контрабанди сонячного каміння, кольорових металів та цигарок.

Вже кілька років, як Андрій Андрейків не працює на Волинській митниці – його звільнили після однієї з перевірок, яка показала, що контрабанда кольорових металів за його керівництва таки була. Та такі "цінні кадри", як Андрій Андрейків не пропадають – нині він радить голові Державної митної служби як потрібно реформувати митницю.

В Україні митники, котрі пов'язані з контрабандою, не сідають у тюрми, а отримують підвищення.

У 2014 році такого собі Андрія Андрейківа поставили виконувати обов'язки начальника Волинської митниці. Та як і всі керівники Волинської митниці чоловік тут довго не затримався, його влітку 2016 року – звільнили. І очевидно, що не без причини.

Читайте також: Скандальний екс-митник бажає повернутись на Волинську митницю та отримати зарплату за останніх три роки (відео)

На Волині ціла сім'я потрапила до лікарні через небезпечну інфекцію

На початку тижня в одному з сіл Камінь-Каширського району зареєстрували сімейний випадок захворювання сальмонельозом.

Захворіло двоє дорослих та дитина 10 років. Батько та дитина перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні, мама – лікується амбулаторно. Під час збору епіданамнезу встановлено, що у всіх були схожі клінічні ознаки характерні для даного захворювання: підвищена температура, болі в животі, блювота та діарея.

Лікарями Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" проведене епідеміологічне розслідування даного випадку.

В результаті розслідування встановлено, що джерелом інфекції стали яйця курячі з власного господарства, котрі під час приготування не пройшли достатню термічну обробку та попередньо не були оброблені.

При лабораторному обстеженні сирих яєць виявлена сальмонела ідентична тим, що виділені у хворих. На сьогодні їх стан задовільний. Сімейне вогнище захворювання локалізоване та ліквідоване.

Читайте також: В Україні виявили небезпечне підроблене масло: названо марки

Стало відомо, чому у Луцьку зникло електропостачання

Стало відомо, чому у Луцьку зникло електропостачання.

У зв'язку з аварійним вимкненням лінії 10 кВ 10-08 частина Луцька сьогодні, 2 листопада, залишилася без електропостачання, повідомили в ПрАТ "Волиньобленерго".

Зокрема, без світла залишилися вулиці Львівська, Володимирська та прилеглі, а також р-н вулиці Червоного Хреста та Кічкарівка.

Постачання електроенергії обіцяють відновити орієнтовно до 20:00.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook