У Луцьку знайшли труп жінки, Волинська область не готова до переходу на другий етап карантину, – МОЗ, "На Волині можуть не запустити громадський транспорт", – Степанов, На Волині за останню добу семеро медиків захворіло коронавірусом, У місті на Волині згорів пасажирський автобус, власник отримав опіки, У місті на Волині померли матір та син інфіковані коронавірусом, На Волині померли двоє рідних братів, поліція підозрює вбивство, У Луцьку від COVID-19 помер молодий хлопець, Залякування та відкати: чиновника Волинської ОДА звинувачують у тиску на керівників інтернатів, На Волині – більше десятка вогнищ коронавірусу – такими були головні новини Волині у середу, 20 травня.

Читайте також: На Старому ринку у Луцьку розпочався примусовий демонтаж (фото, відео)

Волинська область не готова до переходу на другий етап карантину, – МОЗ

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що до переходу на другий етап карантину Чернівецька, Волинська та Рівненська області ще не готові. 

"На засіданні уряду буде представлений, той документ, який передбачає адаптивний карантин. Адаптивний карантин передбачає, що є критерії. І якщо їх проходить область, то є пом'якшення. Якщо ці критерії перевищуються – захворюваності, заповненості ліжок, кількості тестувань, то тоді область не переходить в інший етап

Ці показники будуть визначатися станом на 21 травня. Станом на 18 травня не готові до переходу на другий етап карантину в основному області, які розташовані в західних регіонах України – Чернівецька, Волинська, Рівненська та інші", – сказав міністр.

"На Волині можуть не запустити громадський транспорт", – Степанов

Вісім областей України не відповідають критеріям для того, щоб запустити там транспорт в рамках пом’якшення карантинних заходів.

На засіданні уряду 20 травня мають розглянути рішення про запровадження вже анонсованого адаптивного карантину. Однак він може не стосуватися вказаних областей.

"Він передбачає, що якщо область не відповідає критеріям щодо захворюваності, наповненості ліжок, кількості тестувань, то вона не переходить до наступного етапу", – сказав Степанов.

Глава МОЗ уточнив, що ці критерії визначатимуться станом на 21 травня. Водночас, за даними на 18 травня, це в основному були області, які розташовані в західних регіонах країни, зокрема, Чернівецька, Волинська, Рівненська та інші.

На Волині за останню добу семеро медиків захворіло коронавірусом

Головний державний санітарний лікар області інформує, що за останню добу на Волині зареєстровано 41 новий випадок захворювання на COVID-19.

З усіх нововиявлених випадків, 7 – у медичних працівників. Найбільше випадків зареєстовано в Ківерцівському  районі – 24, в Луцькому районі зареєстровано 4 випадки, у місті Ковель – 3 випадки, по два випадки у місті Луцьк, Горохівському та Камінь-Каширському районах, по одному випадку зареєстровано у місті Нововолинськ, Іваничівському, Маневицькому та Локачинському  районах.

Одужало за добу 10 осіб, в тому числі 1 дитина та 3 медичних працівники.

Померло 4 особи (м. Луцьк, м. Нововолинськ, м. Ковель, Ківерцівський район).

У місті на Волині згорів пасажирський автобус, власник отримав опіки

За інформацією Ковельського міськрайвідділу управління ДСНС України у Волинській області, минулого тижня у Ковелі та районі трапилося кілька пожеж.

11 травня у Ковелі на вулиці Коновальця загорівся пасажирський автобус ПАЗ, 2005 року випуску. Ймовірною причиною займання рятувальники назвали порушення правили пожежної безпеки при проведенні електрозварювальних робіт.

Вогнем знищено переднє, заднє та бокове скло, внутрішнє оздоблення салону, гумові та пластикові елементи відсіку двигуна, ізоляцію електричної проводки, шини, лакофарбове покриття ззовні та зсередини.

Вогонь також пошкодив пластикове вікно в будинку. Під час гасіння пожежі власник-пенсіонер отримав опіки І-ІІ ст. верхньої правої кінцівки і тулуба. Від госпіталізації відмовився.

У місті на Волині померли матір та син інфіковані коронавірусом

У місті Ковель померла інфікована коронавірусом жінка. Раніше помер її син, а ще один знаходиться на лікуванні.

У померлої 65-річної ковельчанки 12 травня діагностували коронавірус. У неї була двобічна негоспітальна пневмонія.

Раніше, 11 травня, від коронавірусу помер її син – 44-річний Чабан Василь.

Чоловік проживав з матір’ю. Коло контактних осіб визначили, вони знаходяться на лікуванні.

Ще один син померлої знаходиться на лікуванні з пневмонією та підозрою на коронавірус.

Читайте також: Помер єдиний житель села на Волині (фото)

На Волині померли двоє рідних братів, поліція підозрює вбивство

У селі Підгірне Рожищенського району померло двоє рідних братів 1991 та 1977 років народження.

Чоловіків не стало 17 та 19 травня.

У селі припускають, що брати померли через отруєння алкоголем. Підтвердження чи спростування цьому шукають експерти.

У Луцьку від COVID-19 помер молодий хлопець

У Луцьку від коронавірусної інфекції COVID-19 помер молодий хлопець.

Як повідомила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, помер 31-річний чоловік.

У інфекційну лікарню молодий хлопець потрапив ще 1 травня з ГРВІ та підозрою на коронавірус.

"На жаль, чоловік мав супутнє захворювання пов'язане з нирками. Через день він проходив процедуру гемодіалізу у Луцькій міській клінічній лікарні. Помер 18 травня", − повідомила Тетяна Щербак.

Залякування та відкати: чиновника Волинської ОДА звинувачують у тиску на керівників інтернатів

Керівники п’ятьох інтернатних закладів Волинської області заявили про спроби вимагання коштів, шантаж та тиск з боку новопризначеного директора департаменту соцзахисту населення Волинської ОДА Костянтина Нестеренка, який прибув працювати з Луганщини.

В шістьох інтернатних закладах Волині перебуває 730 підопічних, роботу закладів забезпечує 540 працівників. Серед шістьох керівників четверо мають звання "Заслужений працівник соціальної сфери", а останні роки волинські заклади входили до топ-5 кращих в Україні.

Проте, зі слів керівників, з призначенням луганського чиновника Костянтина Нестеренка, ситуація може кардинально змінитись. Зі слів очільників закладів, за місяць роботи Костянтин Нестеренко жодного разу не поцікавився станом справ у закладі, натомість почав по декілька разів вимагати одну і ту ж фінансову звітність, тиснути на директорів та прямо заявляти про те, що він буде "уничтожать директоров интернатов".

На Волині – більше десятка вогнищ коронавірусу

На території Волинської області – 12 активних спалахів коронавірусної інфекції COVID-19.

Найбільші спалахи захворювання зафіксовано у Старовижівському, Нововолинському, Луцькому та Ковельському районах. Вдалося ліквідувати 4 осередки спалаху.

Загалом станом на 10.00 год. 20 травня в області зареєстровано 676 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 41 − за минулу добу.

У Луцьку знайшли труп жінки

У Луцьку у квартирі знайшли тіло жінки.

Труп в’явили близько 14 години у будинку за адресою Конякіна, 33.

У пресслужбі ГУНП у Волинській області поінформували, що до правоохоронних органів надійшло повідомлення про те, що на вулиці Конякіна в будинку виявили труп місцевої жительки. На місце виїхала і наразі працює слідчо-оперативна група та судмедексперт.

Згідно з попередньою інформацією, ознак насильницької смерті не виявлено. Проте тіло буде направлено на судово-медичну експертизу, яка і встановить причину смерті. Наразі триває перевірка

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook