Громадський транспорт на Волині може запрацювати не по всій області; На Волині 2-місячне немовля захворіло на коронавірус; Вночі у Луцьку горів продуктовий магазин; Скандального чиновника Волинської ОДА, на якого поскаржилися керівники інтернатів, відсторонили від роботи; На Волині майже 700 випадків зараження коронавірусом: де виявили нові спалахи COVID-19; У Луцьку на Театральному майдані "бетонне корито" почали перетворювати на фонтан − такими були головні події Волині та Луцька у четвер, 21 травня.

Читайте також: "Донецька пухлина на тілі Волині": АТОвець закликає переходити до радикальніших методів опору і протесту (відео)

Громадський транспорт на Волині може запрацювати не по всій області (відео)

Після послаблення карантину на Волині громадський транспорт може запрацювати не по всій області. Про це розповіла директорка обласного лабораторного центру Наталія Янко.

На її думку, перевезення можуть дозволити загалом в області, але заборонити в деяких районах, що мають погану епідемічну ситуацію.

"Вцілому по області може бути дозволено, але по окремих районах, ну, моя думка така, де буде набагато вищий показник, то там можуть відтерміновуватися ці адаптивні заходи карантину", – зазначила Наталія Янко.

Нині в лабораторному центрі збирають дані щодо захворюваності з кожного району Волині. Базуючись на них, сьогодні в уряді вирішуватимуть, чи запускати на Волині громадський транспорт.

Читайте також: У Луцьку сталась ДТП – дві автівки розтрощені (фото)

На Волині 2-місячне немовля захворіло на коронавірус

На Волині 56 дітей перехворіли на COVID-19. З них двоє лікувалися в обласній інфекційній лікарні, зокрема і 2-місячне немовля, хвороба якого ускладнилася пневмонією. Про це повідомила лікарка обласної інфекційної лікарні Ірина Ковальова.

Вона наголошує, що, загалом, перебіг коронавірусної хвороби у дітей легший, багато дітей хворіють безсимптомно.

Однак вона закликає батьків бути обачними, адже діти в можуть стати джерелом небезпечної інфекції для інших членів сім’ї. Наприклад, у зв’язку з пом’якшенням карантину, батьки відвідують ринки та супермаркети з маленькими дітьми, які, звісно, без масок та часто беруть руки до рота. Також діти – у візочках, знаходяться нижче зросту дорослої людини, а вірус SARS-CoV-2 передається краплинно, осідає після того, як при кашлі і чханні його виділяє хвора людина.

Ірина Ковальова наголошує, що, на її думку, дитячі заклади (дитсадки та табори) відкривати рано. Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов назвав Волинь однією із областей, яка не готова до другого етапу послаблення карантину. Станом на 20 травня Волинь – на 8 місці серед регіонів України за кількістю хворих на 100 тисяч населення.

Читайте також: У Луцьку від COVID-19 помер молодий хлопець

Вночі у Луцьку горів продуктовий магазин

Рятувальники встановлюють причину займання в магазині у Луцьку, який горів в ніч на 21 травня. Про це розповів речник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Володимир Нестеров.

На місці пожежі в магазині у Луцьку працюють експерти дослідної лабораторії, які встановлюють причини загоряння. З його слів, у супермаркеті через займання пошкоджені 3 холодильники, кондиціонер та стеля приміщення.

Зі слів речника, пожежа виникла близько 4:00 ранку на першому поверсі п’ятиповерхівки на проспекті Соборності, 5. Пожежні загасили вогонь за 22 хв. На місці працювали 2 бригади рятувальників. Володимир Нестеров каже, що травмованих внаслідок пожежі немає.

Читайте також: У місті на Волині згорів пасажирський автобус, власник отримав опіки

Скандального чиновника Волинської ОДА, на якого поскаржилися керівники інтернатів, відсторонили від роботи

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Костянтин Нестеренко відсторонений від виконання посадових обов’язків.

Таке рішення прийняв голова облдержадміністрації відповідно до Закону України "Про державну службу" у зв’язку з колективним зверненням керівників інтернатних закладів області, яке набуло значного резонансу у засобах масової інформації.

Зокрема, стосовно Костянтина Нестеренка порушене дисциплінарне провадження, на час проведення якого він відсторонений від виконання обов’язків за посадою.  Це дасть змогу вивчити наявність протиправних дій у діяльності директора департаменту соцзахисту під час виконання ним посадових обов’язків та встановити наявність факту вчинення дисциплінарного проступку.

Нагадаємо, керівники п’ятьох інтернатних закладів Волинської області заявили про спроби вимагання коштів, шантаж та тиск з боку новопризначеного директора департаменту соцзахисту населення Волинської ОДА Костянтина Нестеренка, який прибув працювати з Луганщини. Зі слів очільників закладів, за місяць роботи Костянтин Нестеренко жодного разу не поцікавився станом справ у закладі, натомість почав по декілька разів вимагати одну і ту ж фінансову звітність, тиснути на директорів та прямо заявляти про те, що він буде "уничтожать директоров интернатов".

Читайте також: Яке минуле чергового луганського чиновника з Волинської ОДА (відео)

На Волині майже 700 випадків зараження коронавірусом: де виявили нові спалахи COVID-19

За даними Волинського обласного лабораторного центру за останню добу на Волині зареєстровано 22 нових випадки захворювання на COVID-19. Найбільше випадків зареєстровано в м.Ковелі – 9 та м.Луцьку – 7, в Луцькому районі зареєстровано 3 випадки, по одному випадку зареєстровано в м. Нововолинську, Маневицькому та Ковельському районах. Одужало за добу 4 особи.

Загалом станом на 10.00 21 травня в області зареєстровано 698 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР.

Одужало 172 особи. 21 випадок хвороби завершився летально, в тому числі померло 2 медичних працівники.

За весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена:

м. Луцьк – 147 випадків, в т.ч. 5 летальних;

Луцький район – 50 випадків, в т.ч. 2 летальних;

м.Ковель – 124 випадки, в тому числі 4 летальних;

Ковельський район – 5 випадків;

Ківерцівський район – 101 випадок, в т.ч. 2 летальних;

м. Нововолинськ – 67 випадків, в т.ч. 5 летальних;

Іваничівський район – 13 випадків;

Старовижівський район – 46 випадків, в т.ч. 1 летальний;

Маневицький район – 41 випадок, в тому числі 1 летальний;

Горохівський район – 29 випадків;

Володимир-Волинський район – 20 випадків, в т.ч. 1 летальний;

Камінь-Каширський район – 15 випадків;

Локачинський район – 11 випадків;

Любомльський район – 8 випадків;

Шацький район – 7 випадків;

Рожищенський район – 6 випадків;

Любешівський район – 4 випадки;

Турійський район – 3 випадки;

Ратнівський район – 1 випадок.

За попередню добу надійшло 67 повідомлень про підозру на COVID-19.

В області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 вірусологічною лабораторією обласного лабораторного центру обстежено 4677 осіб, в тому числі за останню добу – 188 осіб.

Читайте також: У Луцьку – аварія за участі легковика та вантажівки, є постраждалі (фото)

У Луцьку на Театральному майдані "бетонне корито" почали перетворювати на фонтан (фото)

У Луцьку на Театральному майдані розпочалися підготовчі роботи до демонтажу "бетонного корита", яке проіснувало 16 років.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив  радник міського голови Ігор Поліщук.

"Бетонне корито було призначене для фонтану, якому так і не судилося бути збудованим.

На цьому місці незабаром постане новий пішохідний світломузичний фонтан", – зазначив радник.

Територія робіт обгороджена прозорим парканом, аби усі небайдужі лучани могли спостерігати за ходом робіт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook