Брав участь у зачистці Майдану: що відомо про новопризначеного керівника СБУ на Волині; Секретар, бригадир, агент з постачання: кого скандальний луцький забудовник порозпихав у різні партії, аби дійти до корита; На Волинь прибув президент Володимир Зеленський; Ірина Вахович впевнено перемогла Савчука на виборах ректора ЛНТУ; На Волині знову – більше 200 хворих на коронавірус: де та скільки виявили нових випадків − такими були головні події Волині та Луцька у четвер, 22 жовтня.

Читайте також: "Питання вирішене": як Шиба-мер роздавав землю в Луцьку та обіцяв "розбудувати" місто (відео)

Брав участь у зачистці Майдану: що відомо про новопризначеного керівника СБУ на Волині

Володимир Зеленський призначив нового керівника Управління Служби безпеки України у Волинській області Миколу Лисенка 21 жовтня.

Новопризначений керівник Управління Служби безпеки України у Волинській області брав активну участь у проведенні спецоперацій проти Майдану у 2014 році, а у 2018 році проводив маски-шоу в Буковелі.

Микола Лисененко раніше працював на посаді першого заступника керівника Управління Служби безпеки України у Івано-Франківській області та деякий час тимчасово виконував обов’язки керівника управління.

На посаду першого заступника керівника СБУ в Івано-Франківській області полковника Миколу Лисененка було призначено 30 травня 2018 року.

Раніше у 2013-2014 роках Микола Лисененко перебував на посаді заступника керівника Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Як зазначено, він свого часу проводив спецоперації проти Майдану у 2014 році. Зокрема, проводив диверсії на об’єктах житлово-комунальної сфери, водо- та електропостачання. Був організатором відключень електроенергії, водо-, газо- та теплопостачання адмінбудівель, у яких розміщувалися мітингувальники, в тому числі в будинку "Профспілок", де перебували поранені та важкохворі люди.

Попри це, Микола Лисененко пройшов перевірку, передбачену ЗУ "Про очищення влади", та отримав підвищення в Головному управлінні контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки.

Читайте також: В ЛНТУ розпочалися вибори ректора

Секретар, бригадир, агент з постачання: кого скандальний луцький забудовник порозпихав у різні партії, аби дійти до корита

Відомий луцький забудовник Олександр Князєв, який у час передвиборчої гонки на Волині постійно відрікався від своєї політичної кар'єри та вперто заявляв, що не збирається балотуватись ні в яку з місцевих структур, адже йому вистачає його будівельної кар'єри.

Проте, не так все насправді, як здається. Як виявилось, Князєв встиг пропихнути собі угодних людей – своїх друзів у різні політичні партії та на різні рівні місцевих виборів, аби тримати "руку на пульсі" та брати "активну участь" у житті міста та області. Адже з залученням місцевих коштів можна продовжувати будувати і надалі свої житлові комплекси. 

"Бізнесмен Олександр Князєв – і швець, і жнець, і на дуді грець. Він і будує, і благодійністю займається, і в фейсбуці бізнес-мудрості вчить. Його активність у соцмережах стала причиною для запитань, чи братиме він участь у місцевих виборах-2020. Проте Олександр Князєв відрікався від політичної кар’єри. Відрікався, але тримав в цей час дулю в кишені, бо:

1. Відразу троє працівників бізнесу Князєва балотуються у Волинську обласну раду від партії "Слуга народу". Першими номерами у територіальних списках. Це Олег Шмарук (перший номер в окрузі №3), Оксана Лозинська (перший номер в окрузі №5) та Андрій Довгий (перший номер в окрузі №8). Чи були ці місця куплені, чи партія віддала їх на громадських засадах – можна лише здогадуватися.

2. Ще троє працівників бізнесу Князєва балотуються в Підгайцівську громаду від "Слуги народу".

3. Посади майже в усіх цих кандидатів не керівні – секретар, бригадир, агент з постачання тощо. Тобто можна сміливо припустити, що їх попросили балотуватися.

4. Але це ще кінець. Коли почав падати рейтинг "Слуги народу" Князєв встиг заскочити на поїзд "Європейської Солідарності" і відразу двоє "його" людей – бізнес-партнер по ТОВ "Свая" і швагро – балотуються в Підгайцівську громаду по списку партії Порошенка. Цікаво, чи знає про цей "десант" Юлія Вусенко?

5. Амбіції Олександра Князєва всім відомі, тому політичне лобі в органах місцевої влади йому точно пригодиться. Та й локальні проблеми треба вирішувати. Наприклад, в одному з його житлових комплексів нема каналізації, а робити її раніше чи пізніше буде потрібно. Наприклад, з залученням коштів місцевих бюджетів – обласного або громади.

Читайте також: Стало відомо, хто "розпиляв" коронавірусні мільйони на Волині від держави

На Волинь прибув президент Володимир Зеленський

На Луцькому військовому аеродромі, із запізненням в годину, приземлився президентський літак, на якому прилетів Володимир Зеленський. Звідти вертольотами Мі-8 Гарант із супроводом полетів у село Вербка.

Так, літак приземлився близько 10 години ранку, хоча очікували його з 9. Відомо, що президента зустрічали представники місцевої влади. Тут Зеленський та учасники поїздки пересіли у три вертольоти Мі-8, які прибули до Луцька ще вчора та вилетіли на Ковель.

Жителі Ковельського району, під час візиту президента Зеленського, принесли йому плакат із фразою-нагадуванням про підвищення зарплат бюджетникам та гарбуза.

Гарант прибув на Волинь вже вдруге за три місяці. З годинним запізненням він прилетів на аеродром президентським бортом, там пересів на вертоліт і ним полетів в село Вербка Ковельського району інспектувати відремонтовану школу. Разом з ним – керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та його заступник Кирило Тимошенко.

Після відвідин школи села Вербка президент разом з супроводом заїхав на обід в один із закладів у Ковелі – ресторан MiraMar. Територія біля закладу оточена охороною, поруч припарковані автомобілі кортежу. На парковку ресторану нікого не пропускають, кажуть що заклад – на спецобслуговуванні.

Як повідомили журналістам місцеві жителі, Зеленський, Єрмак та Тимошенко приїхали сюди не просто обідати, а зустрітись з місцевим керівництвом президентської партії "Слуга народу" та кандидатами в мери міст.

Варто зазначити, що в Офісі Президента візит вирішили зробити закритим і ледь не таємним, а Волинська ОДА не повідомляла про візит Володимира Зеленського. На запитання журналістів у пресслужбі виконавчого органу ще до ранку 22 жовтня запевняли, що нічого про візит президента в область не знали та працюють у звичному режимі. Вже після прибуття гаранта запевнили, що рішення не запрошувати журналістів та не повідомляти про візит у ЗМІ – за Офісом Президента. Мовляв, причина – карантин і "помаранчева зона".

Читайте також: Під час чергового візиту на Волинь Зеленському принесли гарбуза (фото, відео)

Ірина Вахович впевнено перемогла Савчука на виборах ректора ЛНТУ

22 жовтня у Луцькому національному технічному університеті відбулися вибори ректора.

Новим ректором ЛНТУ стала доктор економічних наук, професор, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, яка здобула впевнену перемогу.

Нагадаємо, вибори відбувалися із 9.00 до 15.00.

Зокрема, кандидати набрали таку кількість голосів:

Ірина Вахович – 403 голоси (49,3%)

Петро Савчук – 349 голос (42,7%);

Оксана Ляшенко – 49 голосів;

Олена Ковальчук – 6 голосів

Так, на посаду ректора Луцького НТУ претендували одразу четверо кандидатів.

Не підтримали жодного кандидата 8 виборців.

Читайте також: Поїхав просити підтримки у Зеленського: як проголосували за нового ректора у Ковельському коледжі ЛНТУ

На Волині знову – більше 200 хворих на коронавірус: де та скільки виявили нових випадків

За останню добу на Волині зареєстровано 207 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужало за добу 134 особи. П’ять випадків хвороби завершилося летально (м. Луцьк – 1, м. Нововолинськ – 1, Володимир-Волинський район – 1, Любешівський  район – 1, Старовижівський район - 1).

Нові випадки захворювання за добу виявлено: м. Луцьк – 35, Луцький район – 16, м. Нововолинськ – 25, Володимир-Волинський район – 30, Горохівський район – 11, Іваничівський район – 11, Камінь-Каширський район – 8, Ківерцівський район – 14, Ковельський район – 22, Локачинський район – 5, Любомльський район – 5, Любешівський район – 1, Маневицький район – 3, Ратнівський район – 2, Рожищенський район – 3,  Старовижівський район – 3, Турійський район – 10, Шацький район – 3.

Станом на 22 жовтня в області зареєстровано 11574 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 663 у дітей та 1174 у медичних працівників.

Одужало 6673 особи, з них 408 дітей та 798 медичних працівників.

233 випадки хвороби завершилося летально (в тому числі померло 9 медиків).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook