Готові блокувати дороги: на Волині селяни "воюють" з лісівниками; Боролася до останнього подиху: померла онкохвора лучанка, яка сподівалася на порятунок у Німеччині; Двоє померлих волинян з коронавірусом мали супутні захворювання; Від зіткнення з 4 авто легковик перетворився на купу металобрухту: молода волинянка загинула у страшній аварії на Львівщині; Ситуація критична: МОЗ допускає посилення карантину у Волинській області − такими були головні події Волині та Луцька у вівторок, 23 червня.

Читайте також: На луцькому заводі "Мотор" − декілька випадків COVID-19

Готові блокувати дороги: на Волині селяни "воюють" з лісівниками (відео)

У селах на Волині люди ще живуть віковими промислами – збирають в лісі ягоди та гриби і їх продають. Але цей заробіток зникає, коли рубають ліс. Причому це можуть робити абсолютно законно, але інтереси громади при цьому не враховують. Про це пише Ігор Тихолаз.

Автор зауважує, що в редакцію звернулися мешканці Любешівського району Волинської області. Люди повстали проти вирубки біля своїх сіл, тому що в цей ліс завжди ходили за грибами та ягодами. Держлісгосп мотивує вирубку тим, що лісу більше 60 років і його потрібно вирізати. Мешканці заперечують цей факт і стверджують, що ліс молодший, а якщо вирубка не припиниться – готові блокувати дороги. Хочеться не лише розібратися у цій локальній ситуації, але й зрозуміти в принципі причину лісових конфліктів, та можливі шляхи їх запобігання. Адже це ситуація типова для лісових районів.

Заїжджаю у село, зупиняюсь в домовленому місці – назустріч виходить троє молодих хлопців. Спочатку зиркають недовірливо, але розговорились і наче вже приймають за свого. Відразу попереджують: покажуть все як є, розкажуть усі деталі, але говорити на камеру нічого не будуть, свої імена теж просять не називати в публікації. Бояться тиску з боку лісників та силовиків.

Кажуть, що раніше вже були погрози. Та й відносяться до них чиновники не те що без поваги – за людей взагалі не вважають, будь-яка розмова чи намагання захистити свої права завжди зводиться до одного правила: "я – начальник, ти – дурак". Тому хоч молоді хлопці мусять захищати своє, та повинні бути обережними.

Читайте також: Затримано прикордонника Луцького загону, який отримував хабар та незаконно продавав деревину

Боролася до останнього подиху: померла онкохвора лучанка, яка сподівалася на порятунок у Німеччині

Померла 37-річна лучанка, мама двох дітей Ірина Козак, яка до останнього подиху боролася із раком шийки матки 4-ї стадії, і вірила у порятунок в Німеччині. Серце жінки перестало битися сьогодні, 23 червня, на світанку. Про це повідомила мама Ірини Лариса Козак.

"Немає вже нашої Ірочки. Останній тиждень перед смертю донька була у напівсвідомому стані, дуже мучилась від болю, бідненька. Коли Іринка відійшла, на її обличчю з’явилася ледь помітна посмішка. Не знаю, як це пережити… Ми дякуємо усім, хто допомагав, підтримував фінансово і морально", – плаче згорьована мати.

Ірину поховають завтра, 24 червня, у рідному селі Одеради Луцького району. Там же сьогодні, 23 червня, відбудеться і прощання з нею.

Нагадаємо, взятися за лікування важкохворої погодились медики однієї спеціалізованої клінік у Франкфурті-на-Майні у Німеччині. Ірина до останнього подиху вірила в одужання.

Читайте також: На Волині два велосипедисти опинилися під колесами авто

Двоє померлих волинян з коронавірусом мали супутні захворювання

Двоє померлих волинян за останню добу, у яких виявили коронавірус, це люди старшого віку та з супутніми хворобами.

Головний державний санітарний лікар області інформує, що за останню добу на Волині зареєстровано 42 нових випадки захворювання на COVID-19, з них 2 у дітей та 10 у медичних працівників. Нові випадки виявлено: Камінь-Каширський район – 9, Ківерцівський район – 8, м.Луцьк – 6, Луцький район – 1, Ковельський район – 5, Горохівський район – 5, Маневицький район – 4, Володимир — Волинський  район – 1, Любомльський район – 1, Любешівський район – 1, Рожищенський район  — 1.  За добу одужано 2 особи. 

Два випадки хвороби завершилося летально. Померли мешканець Ківерцівського району, віком 85 років та мешканка Рожищенського району, віком 71 рік. Вони мали супутні захворювання.

Загалом станом на 23 червня в області зареєстровано 1894 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 117 у дітей та 322   у медичних працівників. Одужало 553 особи, з них 39 дітей та 110 медичних працівники.  54  випадки хвороби завершилось летально, в тому числі померло 3 медичних працівники.

Читайте також: Нові смерті та хворі: де на Волині зафіксували найбільше хворих на коронавірус

Від зіткнення з 4 авто легковик перетворився на купу металобрухту: молода волинянка загинула у страшній аварії на Львівщині (фото)

Зіткнення п’яти автомобілів сталося сьогодні, 23 червня, близько 9.00 на автодорозі "Київ-Чоп" у селі Тухолька Сколівського району.

Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля "ВАЗ-2105", 39-річний мешканець Волині, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою "Renault Magnum", за кермом якого знаходився 46-річний житель Одеської області. Від удару легковик відкинуло, і сталося зіткнення ще з трьома автомобілями – "MAN", "Mercedes" та "Skoda Rapid", які рухались у попутному напрямку. 

Внаслідок ДТП на місці події загинула 37-річна жителька Волинської області, пасажирка "Жигулів". Водія цього ж автомобіля з тілесними ушкодженнями доставлено у лікарню.

Читайте також: На Волині біля сільського магазину побили чоловіка, у потерпілого – перелом черепа

Ситуація критична: МОЗ допускає посилення карантину у Волинській області

Заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко констатує, що в західній Україні найкритичніша ситуація з можливістю посилення обмежень.

"Найбільш критична ситуація щодо можливості введення більш жорстких обмежень у нас у західних регіонах. Зокрема, в Закарпатській, Львівській, Волинській областях, де є значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби", – сказав Ляшко.

Також заступник міністра повідомив, що до 31 липня по всій країні точно не буде скасовано масковий режим, необхідність дотримання дистанції та обмеження за кількістю людей, які можуть одночасно перебувати в приміщеннях.

Станом на 23 червня 14 областей не відповідають оновленим критеріям для пом'якшення карантину, які почали діяти з 22 червня. Кабінет Міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook