Мама загиблого від кулі снайпера волинянина дізналась про смерть сина з Facebook; У селі на Волині з почестями прощалися з військовослужбовцем Сергієм Денисюком; Помер багаторічний керівник ФК "Волинь"; У Луцьку ввечері знайшли маленьку дитину без нагляду, поки мати пиячила зі співмешканцем; На Волині двоє чоловіків побили молодого слідчого − такими були головні події Волині та Луцька у четвер, 23 січня.

Читайте також: На Волині оголосили Дні жалоби за загиблим військовослужбовцем

Мама загиблого від кулі снайпера волинянина дізналась про смерть сина з Facebook

Про смерть військового з-під Луцька Миколи Сорочука його мама дізналася із соцмереж.

Про це повідомила подруга мами, лучанка Софія Калюжна.

"Душа розривається від болю... не можу стримати своїх емоцій... Сьогодні на Сході України загинув від кулі російського снайпера син моєї подруги дитинства Галини Сорочук Микола. Про це всі: в тому числі родина, друзі, близькі і МАМА дізналися із соціальної мережі Facebook", – ідеться в її дописі.

Миколина мама, не повіривши у непоправне, через волонтерів дізнавалася про те, що сталося з її сином.

"Друзі, що це відбувається? Наша теперішня влада влаштувала показову помпезну траурну церемонію в стилі "аля росія" з поховання загиблих в авіакатастрофі в Ірані і тупо не помічає чи не хоче помічати, що майже щодня гинуть солдати на Сході і щодня є поранені, завдяки яким ми маємо спокійне комфортне життя. Невже людське життя варте тільки кількох слів у сухій щоденній статистиці штабу ООС/АТО? Невже не можна по-людськи віднестися до рідних загиблого Героя?" – запитує Софія Калюжна.

Читайте також: Захисник Донецького аеропорту з Волині досі знаходиться у розшуку

На Волині двоє чоловіків побили молодого слідчого (відео)

22 січня, під час оперативно-профілактичного відпрацювання Камінь-Каширського району поліцейські за підозрою в нанесенні в новорічну ніч на площі райцентру тілесних ушкоджень 23-річному слідчому місцевого відділу допитали двох жителів району. Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання зловмисників і вилучили речові докази їх причетності до скоєння цього злочину. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. 

Нагадаємо, у ніч на 1 січня, на площі райцентру зловмисники завдали тілесні ушкодження поліцейському, котрий перебував поза службою, й втекли на двох автомобілях. За цим фактом слідчі Головного управління Національної поліції в області відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Йдеться про хуліганство, вчинене із застосуванням спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень. 

За однією із версій слідства, напад на поліцейського могли вчинити, як помсту слідчому. Торік він розслідував кримінальні провадження, де фігурували жителі сіл Брониця та Воєгоща. Двом із них слідчий оголосив про підозру в скоєнні хуліганства та опір представнику правоохоронного органу. Нині справи слухають у суді.

Читайте також: На Волині п'яна група чоловіків побила поліцейських, які встановлювали обставини ДТП, у якій постраждала дитина

У Луцьку ввечері знайшли маленьку дитину без нагляду, поки мати пиячила зі співмешканцем

Учора, близько 22-ї години вечора, патрульні отримали повідомлення, що небайдужі громадяни знайшли у візочку дитину без дорослих. Подія трапилась по вулиці Електроапаратній, у Луцьку.

Патрульні встановили, що дитину кілька годин тому до сусідів приніс небайдужий громадянин, до того вона перебувала на вулиці без нагляду. "Дівчинка була в легкому одязі. Нам повідомили, що вона знаходилась на вулиці приблизно з 14 години, потім її хтось забрав, і лише через кілька годин повідомили поліцію", – розповів інспектор Тарас.

Поліцейські почали розшукувати батьків, доєднався ще один екіпаж. Тим часом, сусіди відігріли і нагодували дитя.

Читайте також: У Луцьку патрульні розшукали 6-річного хлопчика, який загубився

У селі на Волині з почестями прощалися з військовослужбовцем Сергієм Денисюком (фото)

У селі Полиці Камінь-Каширського району провели в останню дорогу військовослужбовця Сергія Денисюка

Його поховали на місцевому кладовищі по обіді 22 січня. 

Нагадаємо, 24-річний хлопець покінчив життя самогубством 20 січня. Ввечері 21 та вранці 22 січня з ним попрощались у Луцьку, а саме – у міському Домі панахиди, де відслужили заупокійну молитву, а згодом привезли до рідного села матері.

Сергій був сиротою, з 16-річного віку його виховувала бабсуся. На війну хлопець пішов добровольцем у віці 18 років. У 19 років він став свідком страшних подій: побратим Андрій Снітко (позивний "Хома") ліг на гранату, аби врятувати товаришів. У тому бою Сергій Денисюк отримав поранення.

Військовослужбовця Сергія Денисюка (позивний "Сократ") поховали з почестями.

Читайте також: У Луцьку провели в останню путь атовця Сергія Денисюка (фото)

Помер багаторічний керівник ФК "Волинь"

Помер багаторічний керівник ФК "Волинь" Анатолій Барабасевич.

Анатолій Антонович не дожив одного дня до свого дня народження.

Прощання з Анатолієм Барабасевичем відбудеться у Будинку панахиди в Луцьку (час буде повідомлено додатково), поховають його на малій батьківщині – у Берестечку.

Анатолій Антонович Барабасевич багато років був начальником, президентом футбольного клубу "Волинь" (у 1987-1992 та 1996-2000 рр.).

З ним у 1989 році команда виграла "золото" в українській зоні союзного чемпіонату другої ліги.

В останні роки Анатолій Барабасевич займався популяризацією футболу у рідному Берестечку, зокрема, створив футбольні групи в місцевому училищі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook