На Волині помер учасник АТО (фото), Відійшов у вічність керівник волинського ансамблю (фото), На Волині – новий відповідальний по боротьбі з коронавірусом, "Хист до розвалу, знищення існуючих структур та створення хаосу": заслужений професор Луцького політеху про Петра Савчука, Стало відомо, хто на Волині помер від коронавірусу, "Поклали у мішок і зарили, як собаку": після похорону лучанина родичі отримали його негативний ПЛР-тест – такими були головні новини Волині у вівторок, 27 жовтня.

Читайте також: На Волині усі дільничні виборчі комісії завершили підрахунок голосів

Відійшов у вічність керівник волинського ансамблю (фото)

Відійшов у вічність народний артист України, керівник ансамблю пісні і танцю "Колос", волинянин – Олександр Володимирович Огородник.

Олександр Володимирович Огородник народився 7 вересня 1947 року в селі Сірнички Локачинського району Волинської області. Помер 26 жовтня 2020 року.

1971 року закінчив Луцьке культосвітнє училище.

Від 1965 року працює в заслуженому народному ансамблі пісні й танцю "Колос" (смт Торчин Волинської області). Був баяністом. Від 1989 року – художній керівник та хормейстер. Крім того, директор Торчинського будинку культури.

На Волині – новий відповідальний по боротьбі з коронавірусом

У Волинській обласній державній адміністрації призначили нового керівника робіт із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної з поширенням на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Відповіне розпорядження підписав перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко. 

На цю посаду керівника робіт із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної з поширенням на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 призначили Ігоря ЧУЛІПУ, заступника голови обласної державної адміністрації.

"Хист до розвалу, знищення існуючих структур та створення хаосу": заслужений професор Луцького політеху про Петра Савчука

Доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, заслужений професор Луцького національного технічного університету, лауреат премії кращого науковця Волині, академік ГО АН ВО України Богдан Пальчевський звернувся до виконувача обов'язків ректора Луцького вузу Патра Савчука з трьома  питаннями.

Богдан Пальчевський перед другим туром виборів очільника технічного університету, задав Петру Савчуку важливі питання та закцентував увагу на невмінні керувати та недалекоглядності очільника вузу. Подаємо його текст без змін.

Отже, запитання 1. Пане Савчук, як ви збираєтесь в подальшому у випадку, не дай Бог, своєї перемоги працювати з людьми, які вже надивились на ваші методи керування?

Запитання 2. Невже всі свої попередні обіцянки Ви виконали повністю, а тепер хочете додати ще щось нового для розвитку Луцького НТУ?

Запитання 3. Як Ви плануєте розвивати викладацьку дисципліну і покращувати якість підготовки фахівців?

Читайте також: На Волині ще три лікарні перепрофілюють під "коронавірусні" госпіталі

Стало відомо, хто на Волині помер від коронавірусу

На Волині минулої доби  померло двоє осіб, які лікувалися від коронавірусу.

Помер мешканець міста Нововолинськ віком 66 років та мешканка Володимир-Волинського району 83 роки.

У всіх випадках мав місце важкий перебіг хвороби COVID-19, ускладненим гострим распіраторним диспрес синдромом, пневмонією та супутніми хронічними хворобми.

Летальність по області зберігається на високому рівні і перевищує середній державний показник, що становить 2%, а по Україні становить 1,9%. 

"Поклали у мішок і зарили, як собаку": після похорону лучанина родичі отримали його негативний ПЛР-тест

На Волині помер 58-річний мешканець Луцька, який багато років боровся з раком горла. У лікарні причиною смерті назвали COVID-19. Утім, шоком для рідних стало ще й те, що через годину після похорону вони отримали негативний результат ПЛР-тесту небіжчика.

"Лучанка Світлана поховала близьку людину. Проте похованням це назвати важко: не було ні прощання, ні звичайного відспівування священником. Бо чоловіка ховали, як хворих з коронавірусом, – у мішку та закритій труні. Каже: болить душа. Її 80-річна мама і досі не може відійти від пережитого", – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що 22 жовтня 58-річний чоловік мав пройти перекомісію, адже має інвалідність. Мав важкі хвороби, і багато років боровся із раком горла.

Як розповіла Світлана, 17 жовтня йому стало погано. Два дні він практично спав, мав сильну рвоту, слабкість і температуру. Увечері 19 жовтня рідні викликали до нього швидку допомогу.

"Медики, які приїхали, сказали, що не можуть йому виміряти пульс. Це виглядало смішно. Це ж лише у мерця немає пульсу. Чи у них такі апарати? Незважаючи на те, що йому було дуже погано, його не виносили на носилках. До машини швидкої його під руки відвели його сестра і чоловік", – розповіла виданню Світлана.

Однак через 15 хвилин, за словами жінки, швидка з пацієнтом повернулася назад. Медики пояснили, що у Волинській обласній інфекційній лікарні немає місць, розповідає Світлана.

Читайте також: На Волині легковик на переході збив жінку: потерпіла загинула на місці

На Волині помер учасник АТО (фото)

На Волині внаслідок важкої хвороби обірвалося життя учасника АТО Віктора Дмитрука.

"Внаслідок хвороби обірвалося життя 43-річного учасника АТО із с. Вовчицьк Віктора Дмитрука. Віддати останню шану спочилому земляку прийшли односельчани, родичі та друзі атовця, його колеги із ДП "Маневицьке ЛГ", керівництво сільської ради та голова районної організації ветеранів АТО на Сході України", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook