На Волині зросла кількість хворих із підозрою на коронавірус; "Не заздрю "чорним лісорубам": Держекоінспекцією на Волині керує колишній "айдарівець"; У місті на Волині встановлять відеокамери з системою розпізнавання номерів авто; На Волині священник Московського патріархату "бореться" з коронавірусом свяченою водою - такими були головні новини Волині 29 березня.

Читайте також: На Волині рецидивіст пограбував 69-річного пенсіонера

На Волині зросла кількість хворих із підозрою на коронавірус

За останню добу на Волині не зафіксовано жодного нового випадку коронавірусної інфекції. 

Загалом, згідно оперативної інформації, станом на 10:00 годину 29 березня у Волинській області зареєстровано 2 випадки COVID 19, які підтверджені методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

З підозрою на коронавірусну інфекцію в області зафіксовано 14 осіб. Для порівняння, станом на 28 березня ймовірно інфікованих осіб було семеро.

Зразки біологічного матеріалу від даних осіб направлено на дослідженні у референс-лабораторії ДУ "ЦГЗ МОЗ України" міста Київ для проведення лабораторних досліджень.

"Не заздрю "чорним лісорубам": Держекоінспекцією на Волині керує колишній "айдарівець"

На Волині призначили керівника Державної екологічної інспекції. Про це на своїй сторінці в Facebook овідомив народний депутат України, тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.

"Більшість нових обласних керівників екоінспекції вже приступили до своєї роботи. Тож буду намагатись, знайомити вас з кожним. Почнемо з Волині.

В цій області багато екологічних проблем, серед іншого вирубка лісу, браконьєри, забруднення водойм. Тому мій вибір пав на Олександра Кралюка не раптово, адже він заступник командира роти батальону "Айдар" (2014-2015), пройшов Дебальцево, магістр державного управління, 5 років працював на Чорнобильській АЕС", – йдеться в дописі.

Читайте також: На Волині вогонь знищив 26 гектарів сухої трави

У місті на Волині встановлять відеокамери з системою розпізнавання номерів авто

З Ковельскього міського бюджету додатково виділять 600 тисяч гривень на придбання відеокамер з системою розпізнавання номерних знаків автотранспортних засобів. Відповідні зміни до міської "Програми профілактики правопорушень і злочинів на 2018-2020 роки" внесли депутати міської ради на черговій сесії, яка відбулась 26 березня.

Попередньо передбачалось на 2020 рік лише 100 тисяч гривень. Однак, після звернення Ковельського відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області до міської влади, було прийнято рішення про виділення у 2020 році 700 тис. грн. на встановлення камер відеоспостереження із зчитуванням інформації про номерні знаки транспортних засобів на в'їзних шляхах до м. Ковеля (вул. Луцька, перехрестя вул. Варшавської – Шевченка, Варшавської – Володимирської, вул. Брестська, вул. М.Левицького).

На Волині священник Московського патріархату "бореться" з коронавірусом свяченою водою

Священник храму села Озденіж Рожищенського району Кирило Видрич окропив свяченою водою велиці села. 

Єпархіях УПЦ (МП) таким чином вирішили боротися із епідемією коронавірусу.

"У зв’язку з епідемією коронавірусу в єпархіях Української Православної Церкви, духовенство здійснює Хресні ходи з окропленням святою водою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook