+84 нових випадки: де на Волині зафіксували найбільше хворих на коронавірус; На одній із вулиць Луцька – нова розмітка; Волинян попереджають про ймовірне затоплення присадибних ділянок; Зачепилися за трос: двоє лучан травмувалися під час катання на моторному човні; Поблизу Луцька вантажівка наїхала на групу велосипедистів, водій втік з місця аварії − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 29 червня.

Читайте також: Навала відпочивальників: на об'їзній поблизу міста на Волині − знову ДТП (фото)

+84 нових випадки: де на Волині зафіксували найбільше хворих на коронавірус

84 нових випадки захворювання на COVID-19 зареєстровано на Волині за останню добу. Зокрема: м. Луцьк – 11, Луцький район – 3, Камінь-Каширський район – 16, Горохівський район – 11, м. Нововолинськ, Іваничівський, Ратнівський райони – по 6 випадків, Старовижівський район – 5, Маневицький, Ківерцівський, Ковельський райони – по 4, Рожищенський район – 3, Любешівський, Турійський райони – по 2, Любомльський район – 1.

Загалом станом на 10.00 год. 29 червня в області зареєстровано 2312 випадків COVID-19. Одужало 696 осіб. 60 випадків хвороби завершилось летально.
Коронавірусна хвороба виявлена:

• м. Луцьк – 472 випадки, в т.ч. 11 летальних;

• Луцький район – 167 випадків, в т.ч. 3 летальних;

• Ковельський район – 329 випадків, в тому числі 9 летальних;

• Ківерцівський район – 282 випадки, в т.ч. 9 летальних;

• м. Нововолинськ – 128 випадків, в т.ч. 6 летальних;

• Іваничівський район – 37 випадків;

• Старовижівський район – 76 випадків, в т.ч. 2 летальних;

• Маневицький район – 83 випадків, в тому числі 4 летальних;

• Горохівський район – 75 випадків, в тому числі 1 летальний;

• Волидимир-Волинський район – 205 випадків, в т.ч. 3 летальних;

• Камінь-Каширський район – 162 випадки, в т.ч. 6 летальних;

• Любомльський район – 35 випадків;

• Турійський район – 38 випадків, в тому числі 1 летальний;

• Локачинський район – 13 випадків;

• Шацький район – 22 випадки, в тому числі 1 летальний;

• Рожищенський район – 23 випадки, в тому числі 1 летальний;

• Любешівський район – 42 випадки;

• Ратнівський район – 123 випадки, в т.ч. 3 летальних.

За попередню добу надійшло 83 повідомлення про підозру на COVID-19.
По області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 всього обстежено вірусологічною лабораторією 13 896 осіб, в тому числі за останню добу – 408 осіб.

Читайте також: На Волині не зменшується кількість хворих на коронавірус, − РНБО

На одній із вулиць Луцька – нова розмітка (фото)

У Луцьку на вулиці Ковельській на мості – нова розмітка. В одну сторону – дві смуги, в іншу – одна. Про це напсиав у Facebook Ігор Поліщук.

Так, на вулиці Ковельській, зокрема на мосту, при повороті наліво тепер дві смуги.

Зі зворотної сторони ж – одна. Через це, зазначає автор посту, водії виїжджають на зустрічну.

"Реалізували нову схему руху на мості по вул. Ковельській. Відтепер для повороту ліворуч на вул. Набережну дві смуги руху. Таке нововведення має значно пришвидшити рух транспорту в напрямку з вул. Ковельської в напрямку вул. Набережної", – йдеться у дописі.

Читайте також: На мості однієї із вулиць Луцька змінять схему руху

Волинян попереджають про ймовірне затоплення присадибних ділянок

У двох районах Волинської області очікують різкий підйом рівня води.

У зв’язку з дощами 30 червня – 2 липня на рiчках басейну Прип`ятi очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1-0,5 метра над рiвнями 29 червня на 8 годину.

Можливе досягнення вiдмiтки затоплення присадибних ділянок в окремих прирічкових населених пунктах річки Прип`ять Ратнівського району та річки Вижівка Старовижівського району (Волинської області).

Читайте також: У центрі Луцька на автівку впало дерево (фото)

Зачепилися за трос: двоє лучан травмувалися під час катання на моторному човні (відео 18+)

У селі Нетреба Володимирецького району під час поїздки на моторному човні травмувалися двоє лучан. Вони зачепилися за трос, який був натягнутий над річкою.

"Травмувалося двоє мешканців міста Луцьк. З їх слів вони каталися на катері і зачепилися за трос", – прокоментували у поліції Рівненської області.

За інформацією видання "Радіо-Трек", пасажири човна не помітили трос натягнутий через річку Горинь.

За попередньою інформацією, потерпілих каретою швидкої забрали до Сарненської райлікарні. У 62-річного чоловіка медики діагностували струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, а також рани чола та ноги. Також постраждав 15-річний хлопець, у нього рана на чолі.

Читайте також: Головою в дно: на ставку поблизу Луцька травмувався молодий чоловік (фото)

Поблизу Луцька вантажівка наїхала на групу велосипедистів, водій втік з місця аварії (фото)

Поблизу міста Луцьк водій вантажівки "Mitsubishi" збив групу велосипедистів та втік з місця аварії. Про це у Facebook повідомив один з постраждалих, керівник ІТ-студії "Ідейл" Вадим Махомед.

"Сьогодні втрапив у ДТП за участю велосипедистів. Точніше не так: втрапив у ДТП, в якому водій вантажівки здійснив наїзд на групу велосипедистів. Одним з тих велосипедистів був я. А водій автомобіля Mitsubishi CANTER #АС8324СМ, вчинивши наїзд – зник з місця ДТП. Неприємно, проте раді, що лишись живі та практично неушкоджені: хтось поїхав коліньми по асфальту, точніше по узбіччю, хтось відбувся переляком.

А що далі? Далі "102" – реєстрація ДТП. За 10 хвилин прибув екіпаж, в ході оформлення ДТП працівники поліції повідомили, що білу вантажівку Mitsubishi помітили на камерах спостереження (ура, значить не усе втрачено). А ми склали схему, дали пояснення і поїхали додому, аби швидше звідти і подалі.

І тут, та-да-дам, на вулиці Набережній ми зустрічаємо вже знайомий нам Mitsubishi CANTER #АС8324СМ припаркований біля тротуару, в оточенні працівників поліції. Приємно, що Патрульна поліція Волинської області спрацювала оперативно і знайшла винуватця, склали постанову, вилучили посвідчення водія, тепер очікуємо на суд", – зазначив чоловік.

Потерпілий Вадим Махомед закликав водіїв бути обережними на дорозі, адже влітку чимало дітей виїжджають на велосипедах.

"Будьте обережні, навіть якщо ви у яскравому одязі, в шоломах, рухаєтесь, дотримуючись правил дорожнього руху, і пам’ятайте, десь за кермом вантажівки може сидіти ВОЛОДЯ, в якого поганий настрій і його дратують велосипедисти. І він буде притискати вас до узбіччя, і навіть, якщо ви впадете – він навіть не зупиниться, а ще додатково посигналить у клаксон. І він твердо впевнений, що велосипедисти не можуть здійснювати обгін та об’їзд інших транспортних засобів та інших велосипедистів, що рухаються у попутному напрямку. А ще ВОЛОДЯ думає, що тривалий звуковий сигнал надає йому перевагу в русі, і це додає швидкості велосипеду. Не будь як ВОЛОДЯ, будь ввічливим на дорозі", – йдеться в дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook