Начальника Держгеокадастру Волині закидали яйцями, Польща обмежила ввіз палива через волинські кордони у баках автомобілів з України, Заяву про звільнення волинського митника підробили, − експертиза, Як Держгеокадастр на Волині допомагає дерибанити землі громад, У Луцьку жителі будинку підняли скандал через створення ОСББ – такими були головні новини Волині у вівторок, 30 жовтня.

Читайте також: На Волині жінка віддубасила чоловіка, постраждалого госпіталізували

Польща обмежила ввіз палива через волинські кордони у баках автомобілів з України

Поляки несподівано ввели обмеження на право ввозити паливо в баку автомобіля. Тепер, з повним баком палива ви можете в'їхати не частіше ніж один раз на три дні і не більше 10 разів на місяць. З кожного зайвого літра ви повинні заплатити польський паливний акциз і штраф в розмірі 20-25 грн. / Літр, або повернутися в Україну.

Помітили поляки, що втрачають 1 млрд $ на акцизах від того, що наші човники і фури, які не заправляються на їх прикордонних заправках.

Помітили і придумали заборонити в'їжджати авто з України з паливом в баках частіше ніж раз в три дні. Не можна, або плати акциз. Тихо, спокійно. Раз і все.... Влітку для фур, а тепер ось і для легкових авто.

Польські митники вже як два тижні зливають паливо з бусів, переміряють і виписують по 20-25 грн. акцизу і штрафів на кожен ввезений літр.

Заяву про звільнення волинського митника підробили, − експертиза

Графологічна експертиза встановила, що заяву про звільнення митника Андрія Оларя – таки підробилиНагадаємо, екс-митник у суді вимагає у Волинської митниці визнати наказ про його звільнення протиправним та скасувати його.

Андрій Оларь зазначає, що заяву на звільнення він писав під диктовку керівництва, а у заяві не вказував, ні дати написання, ні дати, коли він бажає звільнитися. Коли керівництву він став неугодний − без його відома на вже готовій заяві проставили дату і вказали на двері.

Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України провів почеркознавчу експертизу і надав висновок – дати на заяві про звільнення Андрія Оларя написані не митником, а іншою особою.

"Відповідь на питання експертом надана у такій редакції. Цифровий запис дата − "24.04.2018" та цифровий запис дата звільнення − "25.05.2018". Заяви Оларя Андрія Івановича від 24 квітня 2018 року про звільнення із займаної посади виконані не Оларем Андрієм Івановичем, а іншою особою", − зазначив суддя Волинського окружного адміністративного суду Віктор Валюх.

Читайте також: У селі на Волині відкрили новий дитячий майданчик

Як Держгеокадастр на Волині допомагає дерибанити землі громад

Волинський Держгеокадастр взявся роздавати вже людські паї. 4 гектари землі у Камінь-Каширському районі, а саме у селі Гута-Камінська, якимось чином перейшли у приватні руки. Провернути таку оборудку вдалося завдяки довідці з геокадастру. Мовляв, на землі недобросовісно хазяйнували, тому їх вирішили забрати та передати більш хазяйновитим господарям.

У ході слідства вдалось виявити, що Держземагентство надало недостовірну довідку про стан земель та незаконно присвоїло їм кадастрові номери. Це призвело до нелегальної видачі певним особам державних актів.

Цікаво, земля, яка стала об'єктом суперечок, належить сільській раді, а Геокадастр взагалі не має жодного відношення до ділянки.

Суд одразу поставновив повернути землю власникам. Проте службовці Геокадастру дійшли до апеляції. Незважаючи на доводи прокурорів, земельники посилаються на неповне вивчення судом усіх обставин справи і ставлять під сумніви висновки експерта. Проте "слуги Феміди" відхиляють їхні скарги.

Разом із тим, до прикладу, є ситуація у Маневицькому районі. Там землі запасу Прилісненської ОТГ досі не передані їм у користування. Хоча після об'єднання усі землі мають переходити громадам, згідно з наказом Кабінету міністрів. Передати землю Держгеокадастр повинен був ще восени, але з незрозумілих причин цього не зробив.

Через це ДП "Волиньторф" не може почати розробку торфовищ, які знаходяться на землі Прилісненської ОТГ і між тим, вже не перший день горять.

У Луцьку жителі будинку підняли скандал через створення ОСББ

У Луцьку мешканці багатоквартирного будинку на Кравчука 7 зібрались, аби врешті-решт визначитись із питанням створення ОСББ.

Завдяки реформі у сфері ЖКГ мешканці кожного багатоквартирного будинку можуть самі обирати певну форму управління, одна з яких і є створення ОСББ, але для цього потрібна згода більш ніж 50% жителів.

Читайте також: Очільник Держгеокадастру Волині покидає посаду

Начальника Держгеокадастру Волині закидали яйцями

У Горохові сталася сварка між військовослужбовцями і в.о. начальника Держгеокадастру Волині Олесем Іващенком, під час якої чиновнику розбили на голові яйце.

Атовці 30 жовтня прийшли до Горохівської райдержадміністрації вимагати пояснень, чому місцевим бійцям відмовляють у праві на землю, коли у той же час її отримують особи з інших областей.

В Іващенка запитали, чому відбувається так, що місцевим учасникам АТО не виділяють ділянки з земель, які розподіляє Держгеокадастр, а дають землі, до прикладу, людям з інших областей.

Головний земельник почав пояснювати, що є проблеми з документами і деякі питання не погоджують сільські ради. У відповідь на це присутні активісти і атовці почали вигукувати до Олеся Іващенка: "Пиши заяву на звільнення! Ми місяць тому вже приходили".

Візит дійсно відбувався місяць тому, проте землі так і не почали видавати.

Після цих слів почалася шарпанина і в ході сутички Іващенку на голові розбили яйце. Атовці пообіцяли розійтися, коли головний земельник напише заяву на звільнення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter