У селі під Луцьком серед дня у вікно будинку поцілила куля; Дорога "Ягодин-Ковель-Луцьк" стане приватною; Скандально відомого комуніста з Луцька побили та забризкали газом; На Волині збільшилась кількість "червоних" карантинних зон; "МОЗ не дає працювати новому госпіталю для хворих на коронавірус у Луцьку", − Ігор Палиця; Повідомили деталі аварії у Луцьку, в якій зіткнулись три автівки; На Волині сім`я отруїлась чадним газом: двоє дітей – у лікарні; Сигарети, гроші, трекери: волинські правоохоронці провели обшуки у домівках контрабандистів – такими були головні новини Волині 30 жовтня.

Читайте також: На Волині чоловік незаконно рубав ліс, чим завдав збитків на майже 100 тисяч

У селі під Луцьком серед дня у вікно будинку поцілила куля (фото)

У селі Великий Омеляник, що поблизу Луцька, у вікно домівки Наталії Ковальчук та її сім’ї влучила куля. Жінка звинувачує у цьому нацгвардійців.

Подія, яка неабияк налякала жителів будинку, сталася учора, 29 жовтня, майже опівдні. Куля пробила москітну сітку та скляну секцію вікна. Наталія Ковальчук одразу ж викликала поліцію.

За словами жінки, поліція, що прибула на місце події, сповістила представників Нацгвардії, оскільки приблизно за 4 кілометри від будинку – полігон, де відбуваються військові стрільбища Луцького батальйону Нацгвардії. Тож і представники цієї структури приїхали до будинку. Більше того, жінка навіть запевняє, що військові визнали, що куля – їхня й на словах вибачилися. Щоправда, у пресслужбі військової частини № 1141 Національної гвардії України, що у місті Луцьку, цю інформацію не підтверджують.

Дорога "Ягодин-Ковель-Луцьк" стане приватною

В Україні важливі ділянки передадуть у користування приватним підприємствам. Про це на своїй сторінці в Telegram повідомив очільник Мінінфраструктури Владислав Криклій.

Зазначається, що в межах Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі відібрані шість ділянок доріг для потенційних пілотних проєктів.

В разі реалізації проєкту приватний інвестор візьме на себе зобов’язання оновлювати і розвивати наявну дорогу, а з Дорожнього фонду виділятимуться кошти на підтримку інвестора за умови дотримання ним усіх зобов’язань за якістю утримання дороги.

Читайте також: У Луцьку горів житловий будинок

Скандально відомого комуніста з Луцька побили та забризкали газом (фото, відео)

Скандально відомий комуніст з Луцька, глава білоруської громади "Сябри Волині" Михайло Кононович, ввечері, 28 жовтня, був побитий в центрі Києва. Група невідомих, розпорошивши сльозогінний газ, завдала кілька ударів по голові та по корпусу чоловіка. Кононович вважає, що за нападом стоять українські спецслужби.

Інцидент стався поблизу телестудії "Магнолія ТВ", де він брав участь в дебатах з політологом Яніною Соколовською.

"Після ефіру на мене напали. Кричали: "Білорус ох**в!" Їду до лікарні", − повідомив у соцмережі Михайло Кононович.

На Волині збільшилась кількість "червоних" карантинних зон

30 жовтня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Від понеділка, 2 листопада, почне діяти нове епідемічне зонування. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у телеграмі.

Червона зона: міста Володимир-Волинський, Ковель та Нововолинськ, Іваничівський, Ківерцівський та Турійський район Волинської області.

Читайте також: На Волині кількість хворих на грип та ГРВІ наближається до епідемічного порогу

"МОЗ не дає працювати новому госпіталю для хворих на коронавірус у Луцьку", − Ігор Палиця (фото)

Відколи кількість хворих на коронавірус на Волині почала стрімко збільшуватися, місцевій владі довелося вдаватися до рішучих дій. Найголовнішим було питання, як збільшити кількість ліжко-місць, де зможуть приймати коронавірусних хворих, із можливістю киснезабезпечення. Тож у Луцьку вирішили створити тимчасовий інфекційний госпіталь на базі Луцького пологового будинку. Про це повідомляє народний депутат України, лідер партії "ЗА Майбутнє" Ігор Палиця у соцмережі Facebook.

"Вже готовий новий госпіталь для хворих на коронавірус, розрахований на 250 ліжок. Тут є кисневі точки, апарати штучної вентиляції легень, потужний рентген-апарат – все для порятунку пацієнтів. Але жодного хворого сюди не можуть прийняти. Бо МОЗ не хоче давати дозвіл на те, щоб визначити цей госпіталь опорним для лікування COVID. А значить, немає "ковідних пакетів" і не буде доплат лікарям. Запит у міністерстві лежить уже 10 днів! Жодні дзвінки і звернення не допомагають".

Повідомили деталі аварії у Луцьку, в якій зіткнулись три автівки (фото)

29 жовтня, ввечері, на проспекті Відродження, поблизу зупинки 18 гімназія, у Луцьку зіткнулися три легковики: Renault Megane, Peugeot 407 та Ford Fusion, повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Внаслідок автопригоди травмувався 17-річний пасажир автомобіля Renault Megane. Транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень.

Читайте також: Поліклініка на Волині прийматиме лише хворих на коронавірус

На Волині сім`я отруїлась чадним газом: двоє дітей – у лікарні

На Волині, у селі Раків Ліс Камінь-Каширського району, 29 жовтня, близько 19:00 ціла сім'яотруїлась чадним газом внаслідок погашення котла опалення.

Постраждалих, а саме матір та двоє неповнолітніх дітей було доставлено до Камінь-Каширської центральної районної лікарні з діагнозом отруєння продуктами згоряння.

Сигарети, гроші, трекери: волинські правоохоронці провели обшуки у домівках контрабандистів

На Волині спільною міжвідомчою групою у складі оперативних співробітників Луцького прикордонного загону та слідчого відділу Володимир-Волинського ВП ГУ Нацполіції сьогодні було проведено чотири санкціоновані обшуки в жителів трьох населених пунктів Любомльського району.

Чотири санкціоновані обшуки в жителів трьох населених пунктів Любомльського району проведено прикордонники спільно з працівниками Нацполіції та прокуратури. Про результати обшуків повідомили в Держприкордонслужбі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook