Луцьк потрапив до червоної зони через коронавірус, Померла лучанка, мати двох діток, котра боролась з раком, У сільській раді Луцького району − спалах коронавірусу, Стало відомо імена посадовців, які вимагали відкати за реалізацію вугілля на Волині – такими були головні новини Волині у п'ятницю, 31 липня.

Читайте також: Луцьк – у червоній зоні: повідомили, чи зупинять громадський транспорт у місті

Померла лучанка, мати двох діток, котра боролась з раком

Лучанка, мама двох маленьких діток, Ірина Харькова, яка боролася із раком, померла.

В Ірини діагностували пухлини в області хребта та ураження головного мозку. Жінка два роки боролась зі страшною недугою.

Серце лучанки перестало битися у п‘ятницю, 31 липня.

У сільській раді Луцького району − спалах коронавірусу

У сільській раді неподалік Луцька − спалах коронавірусу.

У Заборольській сільській раді на COVID-19 захворіли шестеро працівників.

Головний держсанлікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що одна з шести інфікованих людей знаходиться на стаціонарному лікуванні, інші – на амбулаторному (вдома).

Всі контактні особи перебувають під медичним спостереженням до 4 серпня.

Читайте також: "Мрію поїхати на Схід, коли звільнять Іловайськ", – лучанка розповіла про волонтерство, перемоги та свій біль

Стало відомо імена посадовців, які вимагали відкати за реалізацію вугілля на Волині

Посадовців шахти №9 "Нововолинська" державного підприємства "Волиньвугілля" підозрюють у незаконній реалізації кам’яного вугілля і хабарництві.

За інформацією голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, йдеться про керівника шахти Павла Танчева та головного інженера Олександра Шарка.

Фігурантів затримали на гарячому під час отримання чергової суми "відкату" у розмірі 23 тисячі гривень.

Учора, 30 липня, поліцейські Департаменту стратегічних розслідувань із залученням спецпідрозділу КОРД провели обшуки на підприємстві.

Читайте також: Луцький терорист Максим Кривош оголосив голодування

Під час обшуків на шахті правоохоронці вилучили гроші, отримані незаконним шляхом, та інші речові докази у справі.

Встановили, що посадовці організували незаконну діяльність щодо внесення до товарно-транспортних накладних завідомо недостовірних відомостей про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності. Фактичне відвантаження вугілля становило на 20-25 тонн більше, ніж зазначалося у документах. Таким чином гірники розтринькали понад пів мільйона гривень бюджетних коштів. Окрім цього, фігуранти вимагали неправомірну вигоду за здійснення своєї незаконної діяльності.

Луцьк потрапив до червоної зони через коронавірус

У Луцьку, Тернополі та Кіцманському районі Чернівецької області встановили червоний рівень небезпеки.

Через складну ситуацію з коронавірусом два міста та частину регіону віднесли до червоної карантинної зони, повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час брифінгу 31 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook