На Волині молодий чоловік застрелився з мисливської рушниці; Коронавірус на Волині: скільки виявили нових хворих за добу; У місті на Волині чоловік порізав місцевого жителя; Волинянин попався на шахрая; Заступники голови Волинської ОДА отримали щеплення проти COVID-19 − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 8 березня.

Читайте також: У Луцьку п'яний водій вчинив ДТП

На Волині молодий чоловік застрелився з мисливської рушниці

У селі на Волині молодий чоловік скоїв жахливе самогубство.

Інформацію підтвердили у пресслужбі поліції Волинської області.

Як стало відомо, трагедія сталася вчора, 7 березня у селі Шклинь Другий Луцького району. 38-річний чоловік застрелився із мисливської рушниці. 

Як повідомили правоохоронці, зброя була зареєстрована на загиблого чоловіка. Її наразі вилучили.

Наразі тіло направлено на судово-медичну експертизу.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за Ч. 1 ст. 115 ККУ за фактом самогубство.

Читайте також: На Волині учасник АТО вбив себе − ЗМІ


Коронавірус на Волині: скільки виявили нових хворих за добу

За минулу добу на Волині зареєстровано 83 випадки захворювання на COVID-19.

Усього cтаном на 8 березня в області зареєстровано 41 343 випадки.

Одужало – 37 633 особи (за останню добу – 25).

Летальні випадки – 657 (за останню добу – 2: Ківерцівський район – 1, Любешівський район – 1).

Методом  ПЛР всього обстежено 166 215 осіб, за минулу добу обстежено – 293 особи.

Читайте також: У Луцьку п'яний водій намагався відкупитися від поліції

У місті на Волині чоловік порізав місцевого жителя

З вулиці до відділення реанімації Нововолинської міської лікарні швидка доставила 29-річного місцевого жителя. У чоловіка медики діагностували декілька колото-різаних ран. Його госпіталізували.

Співробітники кримінальної поліції оперативно встановили, що кримінальне правопорушення скоїв 43-річний житель Нововолинська. Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі розпочали за цим фактом кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Після оголошення затриманому про підозру у вчиненні інкримінованого злочину, правоохоронці клопотатимуть про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Читайте також: Упав та почав стікати кров'ю: на Волині вночі сталася жорстока масова бійка (фото, відео)

Волинянин попався на шахрая

Незважаючи на постійні застереження працівників відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького районного управління ГУНП у Волинській області не надавати інформації невідомим особам про свої банківські реквізити, жителі сіл і міст не перестають наступати на одні й ті ж граблі.

Цими днями дав себе ошукати 45-річний житель села Смолява. Чоловік повірив злочинцеві, який по телефону відрекомендувався працівником служби безпеки одного з банків, запевнивши, що діючу картку потрібно негайно заблокувати, а гроші – перерахувати на іншу.

Чоловік повірив злочинцеві, який по телефону відрекомендувався працівником служби безпеки одного з банків, запевнивши, що діючу картку потрібно негайно заблокувати, а гроші – перерахувати на іншу.

Усі умови довірливий клієнт виконав бездоганно, а як тільки-но своїми руками "спровадив" на вказаний номер нової карткової скарбнички 56600 гривень, "банкір" опинився поза зоною досяжності.

Лише й відомо, що гроші волинянина ошуканець зняв на Луганщині, на тимчасово окупованій території.

Відомості про це шахрайство горохівські правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань. При цьому попереджають: пройдисвіти шукають чергового довірливого.

Читайте також: На Волині викрили 24-річну серійну шахрайку, яка обдурила кілька десятків громадян

Заступники голови Волинської ОДА отримали щеплення проти COVID-19

На Волині триває "перша хвиля" вакцинації проти COVID-19, під час якої згідно Дорожньої карти провадження вакцинації першочергово щеплюють медиків, які мають критичний ризик зараження.

Разом із цим, 1 березня 2021 року Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють з використовувати залишки вакцин для щеплення громадських діячів з метою популяризації імунізації проти коронавірусної хвороби.

Так, сьогодні, 8 березня 2021 року, щеплення проти COVID-19 отримали заступники голови облдержадміністрації Людмила Тимощук та Ігор Чуліпа.

Нагадаємо, вакцинація на Волині стартувала 25 лютого 2021 року. Того дня мобільна бригада з імунізації розпочала вакцинацію медичних працівників згідно з Дорожньою картою, розробленою і затвердженою МОЗ України. Загалом Волинська область отримала 14 200 доз вакцини Covishield/Astra Zeneca виробництва Serum Institute of India Pvt.Ltd.

МОЗ затвердив 9 пріоритетних груп для вакцинації від коронавірусної хвороби. Нині першочергове завдання зараз – вакцинувати медичних працівників, які надають допомогу пацієнтам хворим на COVID-19.

Таким чином, на сьогодні в області отримали щеплення вже 543 особи.

Слід зауважити, вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається добровільно та безоплатно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook