Голову Гіркополонківської ОТГ Ніну Симонович затримали на хабарі; У волинській податковій проводять обшуки: хто став фігурантом справи; У Луцьку планують збудувати хімічний завод; Лучанин звернеться в СБУ, щоб перевірити пропаганду кандидата в нардепи Моклиці; Президент Зеленський звільнив п'ять голів РДА на Волині; У волинських податківців вилучають валюту, печатки та номерні знаки − такими були головні новини Волині та Луцька у вівторок, 9 липня.

Читайте також: У волинській податковій працівники ДБР викрили масштабну корупційну схему із розмитненням автомобілів

Голову Гіркополонківської ОТГ Ніну Симонович затримали на хабарі

8 липня у Гіркополонківській ОТГ провели обшуки.

Про це "Під Прицілом" стало відомо з власних джерел.

Як повідомляє джерело, голову ОТГ Ніну Симонович, яка входить до складу партії БПП, разом з її чоловіком – депутатом сільської ради, який входить до складу земельної комісії, взяли на отриманні хабаря.

Обом чиновникам оголосили підозру та затримали.

Наразі сума хабаря невідома.

Читайте також: На Волині горіла квартира: з вогню винесли людину

У волинській податковій проводять обшуки: хто став фігурантом справи

У приміщенні Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області зранку розпочались обшуки. На місці працюють бійці корпусу оперативно-раптової дії, працівників вивели з приміщення.

Обшуки розпочались на початку робочого дня. Правоохоронці свої дії не коментують, посилаючись на проведення слідчих дій.

Стало відомо, що обшуки пов’язані з діяльністю київських брокерських фірм.

За станом на 8:55 обшуки тривають, частину працівників вивели з приміщення, вони чекають завершення обшуків на вулиці.

Як стало відомо "Під Прицілом" з власних джерел, головним фігурантом обшуків є керівник ГУ Савчук Світлана Павлівна та начальник оперативного управління Павлючик В'ячеслав

Обом фігурантам справи висунуть підозру та затримають правоохоронці.

Читайте також: НАБУ підтвердило обшуки на Ягодині, волинські митники все заперечують

У Луцьку планують збудувати хімічний завод

Поряд із одним з мікрорайонів Луцька планують збудувати хімічне підприємство.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт відзначив, що ходять чутки про відкриття поблизу Луцька, на території Боратинської громади поблизу мікрорайону Вересневе, ще одного сумнівного підприємства.

Начальник відділу екології Оксана Тарабанюк відзначила, що дійсно таку інформацію перевіряли.

Поряд із мікрорайоном Вересневе планують відкрити завод із вироблення криогенних препаратів для охолодження продукції, виготовлення сухого льоду, тобто, хімічне підприємство.

"Хотілося, щоби дали оцінку компетентні органи! Скільки ще лучанам чекати сюрпризів? А потім кажуть, що це міська рада така погана, що не пускає дітей у міські садочки і таке інше", – обурився Пустовіт.

Читайте також: Нестерпний сморід у Луцьку: роботу Гнідавського цукрового заводу блокуватимуть, якщо він не вирішить проблему

Лучанин звернеться в СБУ, щоб перевірити пропаганду кандидата в нардепи Моклиці

Екс-заступник луцького міського голови та кандидат в нардепи від міста Луцька Юрій Моклиця відзначився псевдопатріотичною заявою про необхідність культивувати ненависть до росіян. У такий спосіб він відреагував на гучне прослуховування радянської  музики, зокрема гімну СРСР, п'яними молодиками в обласному центрі Волині.

"Треба в буквальному сенсі культивувати ненависть до росіян, бо це вороги наші", – заявив Моклиця.

Зважаючи на ці слова, які взагалі не мають нічого спільного з поняттям патріотизму, лучанини Ілля Токаренко вирішив звернутись до Служби безпеки України, аби вони перевірили пропаганду від Юрія Моклиці.

"Все що би ми не робили, ми все маємо робити виважено і тільки шляхом діалогу. Зрозумійте, все що не робиться зараз так званими патріотами, які п’ять років сиділи в своїх кабінетах при владі, все робиться ними, щоб тільки повернутися до того корита. Вони готові хоч всіх записати в агентів Кремля, всіх звинуватити у державній зраді, але вони ніколи не скажуть про свої злочини, які вони робили проти власного народу. 

Ось коли в черговий раз читаю про надбання команди "Солідарності", а як хтось не знає, на Волині кандидат від "ЄС" заявив, що потрібно культивувати ненависть до росіян, я особисто побачив в вислові цього кандидата те саме, що і по пропагандистським каналам Росії. Ненависть і бажання пролити кров. Не націоналізм це, друзі, і ні в якому разі не патріотизм.

Я напишу чергову заяву в СБУ, щоб перевірили дії цієї особи, однак чесно вже не вірю. Не вірю в те, що в цій країні нарешті буде Верховенство Права. В цій країні подонки і злодії гуляють вулицями, а патріоти сидять у тюрмах. Мені прикро це визнавати але так і є", – написав Illya Alexeich на своїй сторінці.

Читайте також: "Потрібно культивувати ненависть до росіян", – кандидат в нардепи Моклиця

Президент Зеленський звільнив п'ять голів РДА на Волині

Президент Володимир Зеленський звільнив одразу п'ятьох голів райадміністрацій на Волині.

Розпорядження про звільнення підписані 9 липня.

Зокрема розпорядження №93/2019-рп про звільнення А.Харламповича з посади голови Ратнівської районної державної адміністрації Волинської області.

Розпорядження №92/2019-рп про звільнення В.Козака з посади голови Ковельської районної державної адміністрації Волинської області.

Розпорядження №91/2019-рп про звільнення В.Ткачука з посади голови Ківерцівської районної державної адміністрації Волинської області.

Розпорядження №90/2019-рп про звільнення Ю.Гринчук з посади голови Горохівської районної державної адміністрації Волинської області.

Розпорядження 89/2019-рп про звільнення Н.Василець з посади голови Володимир-Волинської районної державної адміністрації Волинської області.

Читайте також: На Волині невідомі розтрощили магазин та автомобілі підприємців (фото)

У волинських податківців вилучають валюту, печатки та номерні знаки (фото)

Під час обшуків в ГУ ДФС у Волинській області правоохоронці виявили десятки тисяч доларів та гривень. А також печатки різноманітних фірм і транзитні номерні знаки на автомобілі.

Слідчі дії, які розпочались ще до початку робочого дня, здійснюються працівниками Управління захисту економіки та Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

Відповідно до попередньої інформації, розслідування стосується ймовірного ухиляння від сплати податків та заниження митної вартості ввезених товарів, зокрема, автомобілів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook