У селі Крупа Луцького району, до будинку голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка увірвалося четверо невідомих та викрали гроші і коштовності. Нападники зв'язали сім'ю, самого Юрія Семенюка, який намагався чинити опір – побили.

Читайте також: Зв'язали цілу сім'ю: у селі під Луцьком невідомі в масках напали та пограбували будинок

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Інцидент трапився 22 листопада, по 23 годині. Четверо зловмисників піднялись на другий поверх, де скотчем зв’язали дружину Юрія Семенюка та доньку. Господар будинку намагався чинити опір, через що його побили.

З сейфу дістали коштовності та значну суму коштів. Відповідно до попередньої інформації, йдеться про мільйонні суми в гривневому еквіваленті.



Статки родини: офіційні та приховані

Відповідно до офіційної декларації, у власності сім’ї Семенюків – 7 земельних ділянок, виробничі цехи, склади та будинки. А також сонячна електростанція, вартістю понад 600 тисяч гривень, автомобілі, декілька одиниць спецтехніки.

Офіційно за минулий рік зарплата сільського голови становила 486,55 тисячі гривень, ще 78,209 тисячі він отримав як дохід від сонячної електростанції. Семенюк володіє 15 тисячами євро готівкою, його дружина – 10 тисячами доларів та 500 тисячами гривень.

892,607 тисячі дружина декларанта отримала як дохід від зайняття підприємницькою діяльністю, 52,222 тисячі як зарплату в КП при Підгайцівській сільраді, 345 тисяч від ТзОВ "БЕТОН БРУК СЕРВІС" як дохід від відчуження рухомого майна.

Читайте також:Працює та їздить на курорти: п'яний луцький прокурор, який вчинив аварію з дівчатами, досі на роботі (відео)

 Як повідомляв журналіст Тарас Середич минулоріч, для бізнесу, оформленого на дружину, Семнюк купує обладнання за гроші сільради. Сім’я, окрім готелю і автомийки, має бізнес з виробництва бруківки. Зі слів журналіста, через підставних осіб сільрада купує бруківку та замовляє роботи в сім’ї очільника ОТГ Семенюка. Напоказ він пересувається недорогим автомобілем Ssang Yong, проте володіє новеньким позашляховиком Mitsubishi та легковиком Toyota Camry, вартість якого сягає десятків тисяч доларів.

Спалили автомобілі а згодом – пограбували будинок

30 січня 2019 року невідомі особи здійснили підпал екскаватора та 2-х автомобілів, які належать дружині-бізнесвумен голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка.

 

У зв’язку з цим тодішній голова Волинської ОДА Олександр Савченко перервав свою відпустку до Києва, пов’язану з висуненням Петра Порошенка кандидатом у президенти, аби найшвидше втрутитися у інцидент і залучити столичних поліцейських для пошуку зловмисників і відновлення правопорядку в області.

Читайте також: Повідомили ім'я опера-хабарника Волинського управління Нацполіції

Голова Волинської ОДА тоді заявив, що за цим стоїть не хто інший, як "представники місцевого УКРОПу". Цю заяву спростував очільник волинського осередку Вячеслав Рубльов, який зазначив, що Савченко взяв на себе функцію суду і тисне на правоохоронців.

Попри подальші голослівні заяви очільника ОДА про те, що винні у підпалах авто затримані, найбільш резонансні випадки, зокрема, підпал техніки дружини Семенюка, залишаються без розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook