Слідчі Державного бюро розслідувань затримали представника громадської організації, який вимагав 200 тисяч доларів хабара за вирішення питань щодо кримінальної відповідальності і призначення на посади.

Читайте також: Брат Єрмака за гроші конкурентів взявся знищувати міжнародний бізнес

Чоловік представлявся уповноваженим від керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, а також від міністра внутрішніх справ, генерального прокурора, секретаря РНБО і керівництва ДБР, повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Відзначається, що затримання відбулося під час отримання частини хабара в розмірі 100 тисяч доларів.

"Чоловік вимагав від колишнього керівника одного з державних лісових господарств неправомірну вигоду в розмірі 100 000 доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності за результатами перевірки підприємства Держаудитслужбою. Також за додаткові 100 000 доларів США він обіцяв сприяти ексдиректору лісгоспу в вирішенні питання про призначення його на керівну посаду в Державному агентстві лісових ресурсів України", – уточнили в Офісі генпрокурора.

Читайтк також: 5 мільйонів доларів за призначення: як брати Єрмаки рекрутингом займалися

Тривають слідчі дії. Затриманому готується повідомлення про підозру і клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Йому інкримінують ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК. Затриманому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook