Народний депутат від "Самопомочі" Тетяна Острікова прогнозує, що сьогодні, 30 травня, у Верховній Раді не назбирається голосів за відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, тому що це вигідно "Блоку Петра Порошенка". Про це вона розповіла журналістам в кулуарах Верховної Ради, інформує Цензор.НЕТ.

Читайте також: Відставка Гройсмана: БПП і "Народний фронт" не голосуватимуть за відхід прем'єра

"БПП не хоче, щоб відповідальність лежала тільки на Порошенку. Вони триматимуть Гройсмана заручником ситуації, тим самим вгамовуючи його амбіції. Тому що перебуваючи на посаді прем'єра Гройсман не зможе весь час приділяти виборчій кампанії", – зазначила Острікова.

На питання, чи буде "Самлопоміч" голосувати за відставку Гройсмана, парламентарій сказала, що депутати, в першу чергу, будуть вимагати звіту прем'єр-міністра.

Читайте також: Гройсман повідомив, чому відмовився йти на вибори з Порошенком

"Вчора ми отримали звіт Рахункової палати. Наприклад, про виконання бюджету за 2018 рік. Там прожитковий мінімум не відповідає тому, який насправді є в Україні. Доходи в бюджет не виконані в повній мірі. Є величезні ресурси для детінізації – це ті кошти, які не потрапляють до бюджету. Зокрема, це оборот палива. На митниці ми теж не бачимо успіхів, тому ми не бачимо і якісної медицини, так як будь-яка реформа вимагає фінансування...

Ми повинні визнати його роботу незадовільною, тоді Гройсман піде не за власним бажанням, маючи можливість, стартувати у виборчому процесі, а піде через те, що парламент визнав його роботу незадовільною", – пояснила Острікова.

Нагадаємо, ЦВК затвердила план дострокових парламентських виборів. Вони відбудуться 21 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook