Прем'єр-міністр Володимир Гройсман публічно підтримав в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун під час виступу у Верховній Раді.

Читайте також: МОЗ розвіяло головні міфи про вибір лікаря в Україні

"Вона могла собі дозволити жити в будь-якій країні світу, у неї достатньо ресурсів. Але вона приїхала для того, щоб допомагати пораненим на Майдані, жити в Україні ", - сказав він у відповідь на запитання, коли ж МОЗ очолить громадянин України, пише Укрінформ.

При цьому Гройсман закликав не панікувати через початок етапу з підписання декларацій з лікарями, оскільки кампанія почалася тільки 1 квітня.

"Якщо ми говоримо, про те, чи "сира" ця реформа, то ви подивіться, до якої ручки була доведена медицина, як люди живуть, в яких умовах лікуються. Є два варіанти - або залишити все як є, або ж спробувати об'єднатися та щось зробити з цим", - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, 3 квітня Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав проект постанови про звільнення в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун із посади. Ініціатор проекту постанови, народний депутат від Опозиційного блоку Ігор Шурма вважає, що Супрун не має належної освіти, а також порушує українське законодавство, виконуючи обов'язки міністра більш ніж шість місяців.

Сама Супрун заявила, що у відставку не збирається. Вона вважає, що "це найкраща реклама, реформа йде в правильному напрямку".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter