Колишній радник міського голови Луцька Сергій Григоренко подолав насичений скандалами шлях від впливого політика до недолугого експерта громадської організації "Волинський центр розвитку урядування", яка покликана лише дестабілізувати ситуацію в місті, критикувати й лити бруд на чинну владу.

Продовжуємо публікувати матеріали кар'єрний шлях цього невдахи-політика.

Читайте також: Історія становлення відомого волинського активіста та експерта

Ставши головою Луцького партійного осередку ВО "Батьківщина", Сергій Григоренко допоміг покійному Борису Клімчуку розіграти комбінацію, аби привести Миколу Романюка на посаду мера, а самому повернутися на крісло голови ОДА. В підсумку Романюк переміг на виборах міського голови.

На перших сесіях міськради Григоренко гостро критикував нового мера Луцька. Однак скоро це припинилось і він уже "танцював під дудку Романюка", хоча сам усіляко відхрещувався від цього.

Читайте також: Чому дискредитовані чиновники Луцькради воліють бути політичними клоунами?

"Мені здається, що стверджувати, що я зайняв промерську позицію – це все одно, що говорити, що афганські таліби займаються благодійністю. Якщо ви слідкували за політичним перебігом перших сесій – чим була викликана моя така гостра позиція? Міський голова почав звинувачувати депутатів, що вони не підтримують заступників, яких він пропонує, прийшли гратися в політичні ігри. Але я був із цим не згідний.

Я, наприклад, завжди виступаю за діалог. Я вважав, що міський голова мав би сісти за стіл перемовин замість звинувачень. А відразу починати звинувачення – це неправильно. Оскільки всі мовчали, ніби набрали в рот води, в бій мали іти одні старики, тобто я.

Тепер міський голова відійшов від такого конфронтаційного сценарію і намагається вести себе толерантніше. Наприклад, не перебиває, коли людина зачитує запит або висловлює свою думку", – пояснив горе-депутат Луцької, який зараз нагло називає себе командою покійного Романюка, зміну своєї політичної орієнтації, повідомляв Zik.

Читайте також: Створення ОТГ Луцька з селами: хто і навіщо перешкоджає процесу

Відзначимо, що Григоренко мав намір отримати посаду радника міського голови, розуміючи, що крісло секретаря міськради він не зміг би вибороти у більш аторитетного Григорія Пустовіта. Однак, заступником він так і не став, адже  розкрадання землі суттєво зіпсувало репутацію Григоренку і він не мав серйозної підтримки та ваги серед депутатів. До речі, за махінації з землею Григоренко у депутатських колах отримав жартівливе прізвисько "луцький Олесь Довгий", на честь скандального помічника мера Києва Леоніда Черновецького.

Сергій Григоренко

"Дійсно, під час формування виконавчих органів Луцької міської радимоя кандидатура розглядалась на посаду одного із заступників міського голови. В силу певних об'єктивних і суб'єктивних причин цього не відбулося", – цитує Григоренка deputat.volyn.ua.

На допомогу Григоренку прийшов Романюк. Під протекцією мера Луцька життя його кар'єри штучно підтримувалось. Григоренка почали просувати вгору по партійних сходинках. 

Нагадаємо, що до виборів міського голови Сергій Григоренко працював у менеджменті групи компаній "ПАККО". Після перемоги Миколи Романюка, у 2010-му він потрапив до міськради за списком "Батьківщини". Його вважали одним із претендентів на посаду секретаря Луцької міськради, але поборотися із головою луцького осередку "Батьківщини" Григорієм Пустовітом йому виявилося не до снаги. Вже у 2011 році Григоренко увійшов до складу комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Кар'єра Григоренка стрімко розвивалась і у 2013 році він був обраний головою Луцької міської партійної організації ВО "Батьківщина".

Про найскандальніші діяння Григоренка на посаді чиновника читайте у наступному матеріалі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Віталій Іщук