Журналіст Євген Плінський розповів, за якою схемою відбувалось збагачення очільника уряду Володимира Гройсмана та виконуючого обов'язки заступника Голови ДФС Віктора Кривіцького на Волинській митниці. За його словами, схема стосувалося ввезення автомобілів на іноземній реєстрації.

Читайте також: Викрита схема ДФС та митників, які на Волинській митниці допомагали контрабандистам заробляти мільйони на телефонах iPhone

Про це журналіст написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Подаємо допис без змін: 

"Сьогодні Прем'єр Гройсман провів зустріч з силовиками і керівництвом митниці для пошуку вирішення проблеми "євроблях".

І вони таки придумали як очистити країну від них.)

Тільки такий хід, з боку Прем'єра, виглядає як брудне "кидалово" тих, хто чесно заплатив хабара на митниці, частина з яких йшла безпосередньо Володимиру Борисовичу.

Основні  ворота поставок "євроблях" – Волинська митниця, керував якою його ручний вінницький друг Віктор Кривіцький.

Публікую як доказ ще один кейс з "амбарної книги хабарів" Волинської митниці.

Отже, за перші 5 місяців 2018 через пункт пропуску "Доманове" за схемою білоруських верблюдів було ввезено 15 500 евроблях.

З кожної "евробляхі" митниця в чистому вигляді бере 160 $.

Разом, за 5 місяців хабарів зібрано 2 480 000 $.

Як ділилися 160 $:

110 $ розподілялося на інспекторський склад і місцеві силові служби.

50 $ йшло в кабінет начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького з подальшою передачею частини в головний офіс Укрінформ, а частина як завжди в Вінницю на "схрон" під вибори Гройсмана.

Читайте також: Як луцькі "бізнесмени" розмитнювали машини з фальшивими документами

За негласними даними самої митниці в Україні вже близько 1 млн. "євроблях" ввезених за схемою тимчасового ввезення з підробленими документами та зі сплатою хабара на митниці.

Це означає, що з них було зібрано близько 160 млн. $ хабарів.

Аргумент Прем'єра в боротьбі з бляхами: "ми не знаємо хто ними керує і це неправильно" – звучить слабо, так як поки йому текли гроші з кожної "євробляхі" від Кривіцького, його це не дуже турбувало.

Однією з версій чому Гройсман раптом пішов на це – тиск Порошенко.

Гарант поставив перед Гройсманом вибір, або прикриття "євроблях", або арешти його митної вертикалі, так як СБУ і ГПУ, підконтрольні Президенту, вже давно задокументували діяльність ОЗГ Віктора Кривицького і схему збору хабарів з євробляхерів і в будь-яку хвилину можуть почати хвилю арештів.

Тому Порошенко схилив Гройсмана до боротьби з "бляхами", після якої він не тільки позбудеться "кешу", але прийме весь негативний удар "бляхового електорату" на себе, – написав Плінський.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter