Тарифний план, нарахування субсидій та податкові надходження до місцевих бюджетів – три ключові запитання, з якими звернувся народний депутат Ігор Гузь до уряду та представників так званої монобільшості у Верховній Раді – "Слуг народу".

Читайте також: На Волині до Дня знань відкрили сучасний спортмайданчик

З трибуни парламенту сьогодні, 10 вересня, він висловив думку своїх колег-мажоритарників із депутатської групи "За майбутнє". А їх у Раді – 23 представники.

"Ми представляємо інтереси близько 3 мільйонів людей. Цими вихідними більшість із нас працювала в округах, спілкуючись з виборцями. Без сумніву, люди задоволені відміною депутатської недоторканності, з радістю сприйняли звільнення наших полонених. Але, якщо ви думаєте, що було багато запитань щодо збільшення можливостей Генпрокуратури, очищення влади, питання імпічменту президента – ви помиляєтеся. В основному запитували: що нова влада збирається робити з тарифами? Це турбує всіх", – сказав обранець.

Знаючи, що упродовж вересня не буде запитань до уряду, з трибуни він запитав: де план дій, що пропонують "Слуга народу" і Кабмін?

"Люди чують, що буде звірка субсидій. Невідомо – зменшиться кількість тих, хто її отримуватиме чи збільшиться, яка процедура самих нарахувань. Від імені нашої депутатської групи звертаюся до уряду, щоб терміново дав роз’яснення з приводу субсидій", – виступив парламентар.

Запитання від Ігоря Гузя та його колег у Раді стосувалося і податків, які скерують до місцевих бюджетів для їх наповнення.

Читайте також: Що обіцяють зробити нардепи від Волині у ІХ скликанні Верховної Ради

"Керівники об’єднаних громад, міст – вони звертаються до нас із питанням, які податки йтимуть у місцевий бюджет, яке навантаження отримають органи місцевого самоврядування на перспективу, як скоригувати підготовку до формування бюджетів на 2020 рік? Немає що говорити на попередників. Уся влада в країні належить представника "Слуги народу", – нагадав депутат і зауважив, чому він поставив ці запитання керівникам держави.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook