За червень 2020 року на Донбасі окупаційні війська вбили чотирьох бійців України.

Читайте також: Навіки забрала земля: Герої, які полягли за Україну в квітні (фото)

Про це повідомляє "Новинарня".

Минулого місяця війна забрала Леоніда Добрянського, Іллю Струка, Богдана Коваленка, Івана Дедюха. Наймолодшому з них було 22 роки. А найстаршому – 45.

Леонід Добрянський "Старий"

Народився 31 липня 1974 року в Ружинському районі Житомирської області.

У 1992 році відслужив строкову службу в армії, після того закінчив школу прапорщиків. Деякий час залишався в армії, але в 1999-му звільнився. Жив разом з сім'єю в Києві.

Леонід працював на авіаційному заводі ДП "Антонов" плавильником металу і сплавів 4-го розряду.

У 2014 році він без роздумів мобілізувався одним з перших. До 2015 року воював у складі 72-ї механізованої бригади. У перше літо війни в Червонопартизанську Луганської області отримав бойове поранення. Тоді міна впала у бліндаж, тому Леонід був тільки контужений. І після лікування відразу повернувся на фронт.

Восени 2015 прапорщик на прізвисько "Старий" підписав контракт з 30-ю механізованою бригадою, посада – командир відділення взводу управління розвідроти. Пройшов багато "гарячих точок" АТО/ООС, зокрема бої на Світлодарській дузі.

По завершенні контракту в липні 2020 року Леонід мріяв відсвяткувати весілля своєї 24-річної дочки, дуже чекав онуків. Але все одно планував незабаром повернутися на Донбас.

Але 13 червня його життя обірвалося, коли в нього потрапив снаряд. Трагедія сталася в Попаснянському районі Луганської області. "Старий" загинув від мінно-вибухової травми.

Поховали його на військовому Лук'янівському цвинтарі в Києві.

У нього залишилися дружина і дочка.

Ілля Струк

Народився 1 серпня 1995 в селі Льотниче Володимир-Волинського району Волинської області. Був дитиною в багатодітній родині. Любив спорт, його також охарактеризували як працьовитого і чуйного хлопця.

24-річний воїн хотів стати священиком, навчався в Почаївській духовній семінарії УПЦ Московського патріархату, а замість цього став захисником України і загинув у війні з російськими окупантами.

Пішов на війну в 2014 році, де служив старшим матросом в 503 окремому батальйоні морської піхоти. Тоді хлопцеві не було ще й 19 років.

На війні Ілля отримав поранення, але це не завадило йому підписати контракт на подальшу службу.

Останнім часом хлопець планував одружитися, збирався вступити на офіцерські курси.

Загинув український захисник 17 червня від кульового поранення в результаті обстрілу зі стрілецької зброї, під час бойового чергування в Горлівському напрямку у селища Шуми.

Поховали Іллю Струка на кладовищі в селі Поничів поблизу його рідного села.

У нього залишилися мати, брат і дві сестри.

Читайте також: "Помстимося!": з'ясувалися нові деталі про загиблого на Донбасі героя з Волині

Богдан Коваленко "Геркулес"

Народився 2 січня 1998 року в селищі Нова Водолага Харківської області.

Контракт зі Збройними силами Богдан підписав в 2017 році. Після навчання в центрі "Десна" прийшов в 54 окрему механізовану бригаду. Після завершення контракту він мріяв стати спецназівцем.

18 червня близько 21:55 під час бойового чергування в районі Авдіївки Донецької області в нього влучила куля ворожого снайпера, який цілився з боку окупованого Спартака. Помер Богдан під час евакуації до лікувального закладу. Йому було всього 22 роки.

Похований Богдан Коваленко в рідному селищі Нова Водолага.

У нього залишилися батько і бабуся.

Іван Дедюх

Народився 21 січня 1983 року в місті Тернопіль. Закінчив профтехучилище, відслужив в армії. Працював на різних роботах, щоб прогодувати сім'ю – дружину і двох дітей.

На захист України встав в 2014 році, підписавши контракт і потрапивши в 44 окрему артилерійську бригаду.

27 червня Іван загинув від численних осколкових поранень поблизу села Старогнатівка Бойківського району Донецької області. Тоді стався вибух невідомого боєприпасу.

Похорон Івана Дедюха пройшов 1 липня в Тернополі.

У нього залишилися батьки, дружина і двоє дітей.

Також за червень проросійські бойовики на Донбасі здійснили 337 обстрілів позицій українських воїнів. Це більше 11 в середньому кожен день. Ні дня без затишшя або перемир'я.

Крім того, за місяць в штабі ООС нарахували 46 поранених.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook