Індієць, який 66 років відрощував нігті вирішив позбутися своєї окраси і дозволив зрізати їх просто перед камерами. Його нігті визнані найдовшими у світі, а сам він став рекордсменом.

Читайте також: Померла найстаріша жінка Європи

Про це повідомляє "ТСН".

Власник двохметрових нігтів обрізав їх та передав музею дивовиж. Його нігті визнані найдовшими у світі, а сам він став рекордсменом.

Шрідхар Чиллал прокидався щопівгодини, аби обережно перекласти руку і не пошкодити уві сні свої нігті, відрощувати котрі почав ще у юності після інциденту зі шкільним вчителем. 14-річним він грався зі шкільним товаришем на подвір'ї, коли врізався в учителя, який мав довгий ніготь – це культурна традиція їхнього регіону. Чоловік дуже засмутився, насварив хлопця і порадив самому спробувати, як воно – жити з довгими нігтями і доглядати за ними. Юнак погодився та вирішив відростити на одній руці. 

Батьки Шрідхара переймалися, як їхній син знайде роботу, однак він влаштувався фотографом до журналу – і знімав однією рукою. Завів родину, і нині має двох дітей і трьох онуків. "Я не знаю, чи ще живий учитель, чи ні. Але хотів би сказати йому – те, що ти на мене сварився, я сприйняв, як виклик, і виконав завдання", – пояснив рекордсмен. Загальна довжина його нігтів перевищує 9 метрів, найдовший – майже двометровий, найкоротший – понад півтора метра.

Читайте також: Померла найстаріша жінка України, якій було 117 років

Зрізати їх чоловік вирішив через постійний біль, адже його пальці деформувалися. "Я дбав про них все життя. Мені було важко піти на це, але коли я зрозумів, що після обрізання мої нігті зберігатимуть, то відчув, що приймаю правильне рішення", - розповів Чиллал. Манікюр 82-річного рекордсмена світу тепер зберігатиметься у вітрині міжнародного музею дивовиж.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter