У Києві помер один з шести пацієнтів Олександрівської лікарні, у якого виявили новий і небезпечніший штам коронавірусу «Дельта».

Читайте також: У МОЗ розповіли, які обмеження під час карантину можуть скасувати для вакцинованих від коронавірусу

Про це розповіла директорка медзакладу Людмила Антоненко, інформує Київ.Media.

За її словами, четверо з шести носіїв «Дельти» нещодавно повернулися з Росії, де фіксують спалах цього штаму. І їм всім від 30-ти до 40-ка років, йдеться у випуску «ТСН. Ранок». Медики розповідають, хвороба протікає агресивніше і швидше. Вже на другий-третій день у пацієнтів різко знижується сатурація і хворі потребують переводу в реанімацію. Штам коронавірусу «Дельта» вже виявили у понад сотні країн. І саме через нього, кажуть у Всесвітній організації охорони здоров'я, світ перебуває на початку третьої хвилі пандемії коронавірусу.

Медики прогнозують різке погіршення епідеміологічної ситуації у Києві. Одна з причин – проведення хресної ходи УПЦ (МП), на якій були присутні віряни, у тому числі, з Росії.

Читайте також: В Україні хочуть дозволити комбінувати вакцини проти COVID-19

«Я думаю, буде дуже великий підйом захворюваності. Всі тестовані хворі, які приїхали із Росії, всі вони позитивні на «Дельту». Тому якщо ми спостерігаємо от таку ходу, то я думаю, що буде великий підйом захворюваності», – вважає Антоненко.

Лікарка додала, що виявити цей штам коронавірусу вдалося лише за допомогою спеціальних реагентів, яких в Україні поки дуже мало.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook