Народний депутат Ірина Констанкевич переконана, що Верховній раді ще потрібно над законами, які гарантуватимуть належне соціальне забезпечення воїнам АТО. Про це вона заявила в ефірі телеканалу "Рада".

Читайте також: "Діти не повинні бути голодними – і це головне", - Ірина Констанкевич

Народний депутат переконана, що закон повинен гарантувати атовцям те, на що вони заслуговують. Це стосується й питання освіти та розширення можливостей як для  бійців АТО, так і для їх дітей, адже потрібно розширити коло осіб і відновити соціальну справедливість.  Так згідно законопроекту 6258 був розширений перелік осіб, які мають пільги у сфері освіти, зокрема, до переліку військовослужбовців-учасників АТО були додані особи учасники АТО у складі добровольчих формувань, що були включені до складу ЗСУ, МВС, Нацгвардії та інших військових формувань та правоохоронних органів.

Тому потрібно було ламати ці стереотипи і якщо ми говоримо про соціальний захист, то це лише один з елементів. Разом з тим, не варто забувати і про доступ до ринку праці. На розгляд Верховної ради вже поданий законопроект, який спрощує процедуру людям з інвалідністю отримувати можливість займатися своєю справою.

"До цієї проблеми потрібно підходити комплексно, це має бути системна, цілісна робота, де прописані всі етапи. Це і питання освіти, забезпечення місцем роботи, соціальний захист. Перші кроки вже зроблені, будемо сподіватися на те, що вони будуть ефективними", - наголосила парламентар.

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter