Народна депутатка Ірина Констанкевич з колегами депутатської групи "Партія "ЗА МАЙБУТНЄ" зареєструвала у Верховній Раді України законопроєкт №5097 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо уточнення деяких положень закупівлі товарів і послуг, що здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти".

Читайте також: Нардепка з Волині ініціює запровадження в Україні Дня сільських жінок

Про це нардепка повідомила на своїй сторінці у фейсбук.

Чому важливий законопроєкт?

Ірина Констанкевич зазначає: "У закладах фахової передвищої та вищої освіти спостерігається низка проблем у частині практичної реалізації процедур державних закупівель товарів та послуг, необхідних для забезпечення діяльності закладів освіти. Тому, ми пропонуємо збільшити розміри допорогових закупівель та послуг і за рахунок коштів спецфонду закладів освіти".

Читайте також: Ігор Гузь про "п’яту" колону в Україні: партію ОПЗЖ треба заборонити рішенням суду (відео)

Яким чином реалізувати?

Законопроєктом пропонується надати закладам професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти здійснювати закупівлі, на суму, яка дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за 200 тисяч грн. Без застосування спрощених закупівель. Це скоротить строки проведення закупівель та зменшить додаткове навантаження на відповідальних за здійснення публічних закупівель.

"Ми переконані, що наша ініціатива дозволить своєчасно, в повному обсязі та ефективно забезпечувати організацію навчального процесу в закладах освіти", – коментує Ірина Констанкевич.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook