Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль екстрено звернувся до українців і оголосив про посилення карантинних заходів через коронавірус.

Читайте також: В Україні з'явиться багато нових робочих місць, – Шмигаль

Детальне роз'яснення про нові обмеження він озвучив у відеозверненні на своєму Telegram-каналі.

"З метою убезпечення українців ми продовжуємо посилювати заходи щодо захисту наших зовнішніх кордонів. Лишиться працювати лише 21 пункт пропуску. Також вводиться обов'язкова обсервація всіх без винятку осіб, які прибувають в Україну, терміном на 14 днів", – сказав голова уряду.

"Ще одне обмеження і посилення заходів з розірвання ланцюжка захворювання – забороняється пересуватися по вулицях більше, ніж 2 особам, за виключенням супроводу дітей", – додав Шмигаль.

Також прем'єр закликав українців утриматися від прогулянок у парках, походів на шашлики і відвідування інших місць відпочинку на найближчі три-чотири тижні.

"Ці заходи можуть бути незручними, але це треба для вашої безпеки. Окремо підкреслюю – ми не зупиняли і не будемо зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру. Все це працює і буде працювати надалі", – запевнив Шмигаль.

Читайте також: "Економіку потрібно запускати": Шмигаль прогнозує послаблення карантину

За його словами, Україна не може дозволити собі не працювати півроку чи навіть два-три місяці. За розрахунками урядовців, за три тижні ті, хто вже зараз є хворими на коронавірус, мають одужати. А введені обмеження мають завадити хворобі поширюватися далі.

"За нашим планом, якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо розпочати поступове послаблення карантиних заходівЦей процес буде відбуватися у кілька етапів", – наголосив прем'єр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook