Кабінет міністрів України провів низку кадрових змін.

Читайте також: Шмигаль провів перше засідання нового уряду

Відповідні розпорядження опубліковані на Урядовому порталі.

Зокрема, було призначено державним секретарем Міноборони Олександра Дубляна, а також звільнено з посад заступницю міністра оборони України Аліну Фролову, першого заступника міністра юстиції Євгена Горовця, заступника міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергія Ніжинського, першу заступницю міністра соціальної політики України Наталю Ненюченко та заступницю міністра Кабінету міністрів Юлію Гусєву

Не оминули кадрові перестановки й Міністерство фінансів, де звільнили двох заступників міністра – Юрія Джигира, Геннадія Пліса й Василя Шкуракова. Останнього згодом призначили першим заступником очільника Мінфіну.

У Міністерстві культури, молоді та спорту України позвільняли першого заступника Анатолія Максимчука, заступників Володимира Шуміліна, Ірину Подоляк, Олексія Сівіріна, а також тимчасово поклали виконання обов’язків міністра культури, молоді та спорту України на Світлану Фоменко.

Також тимчасово виконувати обов’язки голови Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України буде колишній перший заступник Тимофія МиловановаПавло Кухта, міністра енергетики та захисту довкілля на Віталій Шубін, міністра освіти і науки України – Юрій Полюхович.

Замість колишнього голови Національного агентства України з питань державної служби Олександра Стародубцева тимчасово призначено Володимира Купрія, а замість керівника Апарату прем’єр-міністра України Катерини Литвінчової призначено Тетяну Кривенко.

Читайте також: Оновлення Кабміну: експерти прогнозують зростання курсу долара

Разом із тим зміни не торкнулися Міністерства внутрішніх справ, де перепризначили першого заступника міністра Сергія Ярового і п’ятьох заступників: Сергія Гончарова, Олександра Гогілашвілі, Тетяну Ковальчук, Антона Геращенка та Катерину Павліченко.

Також першого заступника міністра охорони здоров’я України Андрія Семиволоса призначено заступником міністра, а заступника міністра Віктора Ляшка перепризначено на посаді та призначено головним державним санітарним лікарем України.

Окрім цього перепризначено на посаді заступника міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрія Гелетія.

Зазначимо, ще одним розпорядженням уряд скасував створення Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб і розділив його на два окремих відомства: Міністерство у справах ветеранів України та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Згідно з постановою, Мінветеранів забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції гідності, членів сімей ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції гідності, а також соціального захисту осіб, на яких поширюється чинність закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Водночас Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій забезпечує формування та реалізує державну політику з питань тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях і тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя.

Мінветеранів очолив Сергій Бессараб, а міністром реінтеграції став Олексій Резніков. Тимчасово державним секретарем міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України призначено Яніну Бригінець, а першим заступником міністра реінтеграції – Ростислава Замлинського

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook