Карантин в Україні через пандемію коронавіруса включає і дні Страсного тижня і Великодня.

Читайте також: "Загиблий український герой – розкольник": у волинському монастирі відмовилися молитися за військового

Карантин в Україні продовжили до 24 квітня і ввели режим надзвичайної ситуації по всій країні. В Православній церкві України зробили заяву щодо святкування Великодня 19 квітня, яка потрапляє в строки карантину, пише РБК−Україна.

Зазначимо, що Денис Шмигаль не виключає, що дата карантину в Україні може зсуватися в той чи інший бік залежно від епідеміологічної ситуації в країні.

У зверненні прес−служби ПЦУ говориться, що Священний Синод Православної Церкви України "буде приймати відповідні практичні рекомендації для духовенства і мирян, зокрема, про порядок здійснення богослужінь у ці дні, з наближенням відповідного часу".

У ПЦУ запевнили, що при прийнятті рішення про святкування Великодня там будуть взаємодіяти з державою і враховувати поточну ситуацію в країні.

Читайте також: У ПЦУ повідомили, що коронавірус не передається через причастя

Карантин і Великдень: в ПЦУ зробили важливу заяву

Раніше Священний Синод дозволив проводити богослужіння в храмах без особистої присутності мирян. У храмах службу можуть вести священнослужителі, церковнослужителі та півчі.

"Під час проведення таких богослужінь миряни повинні брати участь у спільній молитві, використовуючи можливості віддаленого зв'язку", − заявили раніше в ПЦУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook