23 лютого відбулось обговорення створення ОТГ у Камінь-Каширському районі. Наразі тут не створено жодного об'єднання передусім через непрофесіоналізм голови РДА Валерія Дунайчука, який навіть не з'явився на даний захід. Чиновник радянського типу настільки не хоче втрачати свої повноваження, що готовий наплювати на розвиток регіону і добробут людей. 

Читайте також: Камінь-Каширський район без ОТГ: як керівники району саботують децентралізацію

Відзначимо, що Валерій Дунайчук є швагром очільник Волинської ОДА Володимира Гунчика, який нещодавно погрожував серйозними наслідками усім, хто перешкоджає створенню ОТГ в області. Виходячи з цього, або голова Камінь-Каширської РДА не поважає свого керівника, або ж гучні заяви губернатора є звичайною демагогією.

Читайте також: На Волині голова ОДА пригрозив кримінальною відповідальністю тим, хто не бажає об'єднуватись в ОТГ

Ситуацію з останніми слуханнями щодо створення ОТГ у районі прокоментувала Світлана Сидорук – помічник народного депутата Ірини Констанкевич, депутат районної ради.

"Сьогодні у мене свято, бо спілкування на тему децентралізації влади в присутності директора Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Анатолія Пархом'юка, експертів Оксани Урбан, Анатолія Матвіюка це професійна розмова про майбутнє України. А коли ти, як колишній сільський голова на своїй "шкурі" відчув повноваження і ресурси на їх виконання в системі, яка в нас в районі існує і досі, то розумієш яке благо мають ті, що стали самостійними і спроможними.

Чому вони це зробили? Бо відповідальні. Не хочу переконувати тих, хто ще не зрозумів переваги, бо Ви просто лінуєтесь в цьому розібратись. Говорити з тими, хто владу використовує для себе, свого блага чи бажання вкрасти спільне – немає сенсу. Що нового дізналася сама – що наш район втратив 55 млн. грн. на розвиток в 2016р (вартість будівництва школи в Осівцях), а 33 млн. грн. в 2017р (вартість будівництва школи в Оленине, або дороги від Камінь-Каширська до Полиць).

Читайте також: Голова Камінь-Каширської РДА запровадив цензуру у ЗМІ: реакція обуреної громадськості

Що робимо ми – знаєте самі, просто проаналізуйте. Втрачаємо всі. Дуже сподіваюсь і буду докладати максимум зусиль, щоб сьогоднішня тема розмови доносилася до ширкого кола людей, бо це наше спільне майбутнє. Влада відповідальна за розвиток громад, району в цілому. Особисту відповідальність несуть сьогодні за це голова районної ради Віктор Сус, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, міський та сільські голови, депутати районної, міської та сільських рад", – написала Сидорук у Facebook.

У такий спосіб голова РДА Валерій Дунайчук продовжує саботувати реформу децентралізації і перешкоджати створенню ОТГ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter