Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив, що на інавгурацію президента Зеленського може приїхати віце-президента США Майк Пенс.

Читайте також: Інавгурація Зеленського: Верховна Рада голосуватиме за 7 дат і обере найрейтинговішу (список)

Про це він розповів у інтерв'ю LB.ua.

Зокрема, міністр підтвердив, що на найвищому політичному рівні вже обговорюється ймовірність присутності на інавгурації президента Володимира Зеленського дуже високопоставлених гостей.

"Обговорюється присутність високопоставлених гостей. Можу підтвердити, що віце-президент США – це одна з опцій", – сказав Клімкін.

При цьому він додав, що ймовірна присутність віце-президента США Пенса буде напряму залежати від графіка політика. Клімкін також визнав, що існує проблема призначення інаугурації, адже Верховна Рада досі не визначила офіційну дату.

"Як тільки буде визначена точна дата інавгурації, то тоді і зможемо говорити про присутність тих чи інших гостей", – сказав міністр.

Читайте також: "Вірогідність розпуску Верховної Ради – 90%", – представник Уряду в парламенті

Також міністр закордонних справ відзначив, що так чи інакше цікавість до інаугурації проявляють країни Європи, азіатські країни, Канада та США.

"Я думаю, гостей буде багато. Адже завжди під час інавгурації є можливість переговорити особисто, такі перші зустрічі закладають персональний контакт", – повідомив дипломат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook