Які ліки треба просто зараз почати вживати, щоб не заразитися коронавірусом? Шанси не захворіти на COVID-19 дає тільки вакцинація. 

Читайте також: Комаровський пояснив, кому потрібно носити маски

Про це розповів відомий доктор Євген Комаровський, передає ТСН.

Наразі ліків проти коронавірусу немає. "Тобто все, що ви чули про цинк, про вітамін D, вітамін С – це все не має ніякого відношення до ймовірності захворіти", – сказав Комаровський.

За його словами, ймовірність переходу хвороби у важку форму, яка має місце у 5-15% хворих, залежить від того, чи є у людини в організмі дефіцит цинку, вітамінів D і С. "Так, багато лікарів, а також сучасні протоколи рекомендують не допускати дефіциту цих вітамінів і мікроелемента в організмі. Ще раз кажу, це п'ється не для того, щоб не захворіти, а щоб хвороба не перейшла у важку форму", – підкреслив Комаровський.

Імовірність захворіти, за його словами, залежить від двох чинників. "Перший: з якою кількістю вірусу ви зустрінетеся. Другий: в якому стані буде ваш організм на момент зустрічі. Дуже важливо стан слизових оболонок – якщо у вас пересохло в носі, в роті, якщо ви в сухому і теплому повітрі, спітнілий, то організм практично не може зупинити вірус, який отримує всі умови для розмноження", – розповів лікар.

Читайте також: Комаровський назвав єдиний спосіб уникнути зараження коронавірусом

Він порекомендував стежити, щоб в приміщенні був постійний повітрообмін, контролювати стан слизових оболонок і приймати вітаміни. "Якщо у вас в будинку немає гігрометра і зволожувача, то думайте спочатку про це, а вже потім про цинк і вітамін D", – сказав лікар. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook