В Україні ввели суворий карантин через поширення коронавірусу.В У МВС заявили, що роздумують над новим методом контролю за тим, як українці дотримуються правил карантину та самоізоляції – залучити допомогу мобільних операторів та банків.

Читайте також: У Китаї знову зафіксували нові випадки зараження коронавірусом

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в коментарі 24 каналу зазначив, що цим питанням займатимуться вже сьогодні.

Він пояснив, що такий метод контролю варто запозичити від інших країн. 

"В декількох країнах, де почала поширюватись епідемія, зокрема і в Південній Кореї вирішили, що громадяни повинні сидіти вдома під час карантину. Багато хто порушував це правило, тому використовують програми, які дозволяють контролювати і штрафувати тих осіб, які не підкоряються карантину", – пояснив Геращенко.

"Треба застосовувати новітні технології для того, щоб примусити людей дотримуватись карантину. Які саме технології і як все відбуватиметься – це вже друге питання",
– сказав заступник міністра.

Він зазначив, що обговорюватиме це питання з Міністерством цифрової трансформації. Сьогодні планує поговорити з міністром відомства Федоровим, аби обдумати, як це зробити за допомогою мобільного оператора.

"Питання не в тому, аби дізнатись якісь смаки, вподобання чи політичні погляди. Питання в дотриманні карантину", – наголосив Геращенко.

За його словами, великі штрафи за порушення не є надто дієвим методом, адже за кожною людиною спостерігати неможливо.

Заступник міністра запевнив, що це питання є дуже важливим, адже саме від дотримання карантину залежить, які будуть масштаби поширення коронавірусу в Україні.

"Якщо людина є потенційно зараженою і вона не слухається карантину, то вона може зраджувати багато людей", – сказав Антон Геращенко.

Читайте також: У МЗС анонсували нові правила перетину кордону в час епідемії коронавірусу

Він навів приклад священника з Тернопільської області, який, за його словами, нехтував правилами карантину і контактував приблизно з 500 людьми.

"Якщо з них 20 чи 30 людей заразилися, то, я думаю, що в Тернопільській області ми матимемо величезні проблеми, – заявив Геращенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook