Співробітники контррозвідки Об'єднаних сил викрили у Маріуполі шпигуна донецьких бойовиків.

Читайте також: На боці бойовиків воювало п'ятеро волинян – СБУ

Затриманий займався збором розвідувальної інформації та передавав її окупантам, повідомляє прес-службаООС.

До лав бойовиків шпигун потрапив ще у 2014 році, спочатку служив на окупованих територіях, згодом його відправили на територію підконтрольну Україні.

"В результаті проведеної представниками військової контррозвідки Об'єднаних сил спецоперації затримано мешканця міста Маріуполь, який у 2014 році приєднався до бойовиків терористичної організації "ДНР" та зі зброєю в руках виконував вказівки своїх ватажків. Згодом він був направлений бойовиком з позивним "Італієць" на територію підконтрольну Україні для збору розвідувальної інформації. Оперативники військової контррозвідки певний час тримали шпигуна під наглядом, що унеможливило збір та передачу ним цінної інформації для своїх кураторів", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві затримали шпигуна РФ, який працював на підприємстві Міноборони

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за фактом створення терористичної групи чи терористичної організації, зараз вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Однак правоохоронці зазначають, що шпигун не встиг нанести шкоду інтересам України, розкаявся у своїх протиправних діях та співпрацює з слідством, тому він він може прийняти участь у спецпрограмі"На тебе чекають вдома" і бути звільненим без покарання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter