Друга постійна протимінна група НАТО (SNMCMG2) ще 25 лютого увійшла в Чорне море, щоб провести навчання з ВМС України. 27 лютого розпочалися навчання НАТО "Посейдон 21": вони триватимуть до 6 березня і пройдуть під командуванням ВМС Румунії.  Про це пише ТСН з посилання на офіційний сайт генштабу румунських ВМС.

Читайте також: На Донбасі на міні підірвався український військовий

Болгарія не буде брати участь у багатонаціональних навчаннях, адже на двох кораблях, які мали брати участ, зафіксували випадки COVID-19. Загалом у навчаннях мали брати участь понад 700 військових.

"Під час навчань 13 військових кораблів, 9 літаків, вантажівка з піротехнічним обладнанням і підводний робот будуть використовуватися на морі, на суші і у повітрі", – зазначили у повідомленні.

Під час перебування у Чорному морі група буде у складі з турецького флагмана Sokullu Mehmet Pasa, тральщиків ROS Lupu Dinescu (Румунія), ESPS Tajo (Іспанія) і TCG Ayvalık (Туреччина). Сценарій навчань включає спільні дії для боротьби з підводними загрозами, в яких відпрацьовуються оперативні процедури НАТО з виявлення та знешкодження морських мін і саморобних вибухових пристроїв, послідовність дій для боротьби з авіацією, надводними кораблями і підводними човнами супротивника, а також маневри для буксирування пошкодженого корабля, поповнення запасів у морі та надання першої допомоги. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook