Головний лікар Австралії Брендан Мерфі заявив, справжня кількість випадків захворювання на коронавірус в усьому світі може становити до 10 мільйонів.

Читайте також: Кількість інфікованих коронавірусом в Україні різко збільшується

За його словами, реальні дані удесятеро вищі, ніж ті, про які свідчить статистика – трохи більше мільйона випадків, оскільки деякі інфіковані COVID-19 не змогли встановити діагноз. Про це повідомляє Daily Mail.

"Ми знаємо, що, судячи з рівня смертності, рівня тестування у багатьох країнах, вони виявляють не всі випадки. В Австралії ми впевнені, що наше тестування було, мабуть, найкращим у світі", – зауважив він.

Мерфі додав, що у їхній країні, звісно, є низка недіагностованих випадків, але підтвердив, що уряд має "досить гарне уявлення" про масштаби спалаху інфекції. Він підкреслив, що приблизно один відсоток населення вони протестували на наявність COVID-19 – понад 1000 тестів на 100 000 жителів.

Читайте також: Не допустити сценарію Італії: в Україні готують жорстке посилення карантину

Крім цього, Мерфі вказав на Китай, звідки походить цей вірус, а також на Сполучені Штати, як такі, яким він не може довіряти в плані оприлюднення даних про кількість виявлених випадків зараження коронавірусом.

"Ми вважаємо, що справжнє число у п'ять чи десять разів більше, ніж мільйон. Єдині цифри, в які я повністю вірю, – це австралійські", – заявив головний лікар країни.

Зауважимо, що в Австралії станом на 3 квітня зафіксовано 5350 випадків зараження COVID-19, загинуло 28 людей.

Нагадаємо, що в Україні посилили карантинні заходи через коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook