Пекуче сонце, морська вода, сухе повітря – все це істотно впливає на зовнішній вигляд волосся. Саме тому влітку волосся як ніколи потребує правильного догляду.

Читайте також: Вчені знайшли дешевий спосіб як позбавитися лисини

До Вашої уваги сім простих правил догляду за волоссям влітку, пише Medikforum

Правило №1: головний убір

Носіння головного убору влітку – це не примха, а необхідність. По-перше, капелюхи і кепки є надійним захистом від сонячного удару. А по-друге, головний убір дозволить захистити волосся від шкідливих сонячних променів. Особливо варто носити їх під час перебування на пляжі і в обідні години, коли сонце палить просто нещадно.

Правило №2: захисні засоби

Косметика, що володіє захисними властивостями, буде не зайвою влітку. У складі таких засобів є ультрафіолетові фільтри, масла і мінеральні речовини. В сукупності вони пом'якшують шкідливий вплив ультрафіолетових променів і захищають волосся від зневоднювання. Спреї, лосьйони, емульсії і бальзами дуже ефективні влітку, тому варто подбати про належному захисту.

Читайте також: Чим небезпечний гель-лак: застороги від медика

Правило №3: відмова від щоденного миття голови

Не варто мити щодня голову. Популярні шампуні, як правило, дуже агресивні. Тому потрібно або відмовитися від щоденного миття голови, або придбати на літо засоби на рослинній основі. Ідеальними влітку є шампуні, у складі яких є морські водорості, кокосове молоко і оливкове масло. Такий догляд за волоссям зробить його більш слухняним і красивим.

Правило №4: використання бальзамів

Який догляд за волоссям обходиться без бальзамів. Вони живлять волосся, зберігають вологу, надаючи зачісці блиску. Але не наносите їх на всю довжину волосся – задійте тільки кінчики і тримайте засіб не більше, ніж п'ять хвилин.

Правило №5: відмовтеся від засобів для укладки

Засоби для укладання волосся не кращим чином позначаться на їхньому стані. Завдяки лакам і гелям тільки посилюється негативний вплив ультрафіолетових променів на волосся. Тому варто відмовитися від них влітку.

Читайте також: Як доглядати за волоссям взимку, щоб зберегти красу і блиск: дієві поради

Правило №6: відмова від фарбувань

Хімічні процедури в принципі не дуже корисні для волосся. Саме тому від таких процедур, як фарбування, мелірування, хімія краще буде на літо відмовитися. Те ж саме стосується використання фена, прасок і плойок.

Правило №7: правильний гребінець

Влітку волосся дуже схильне до шкідливих впливів. Дуже важливо використовувати правильний гребінець з натуральних матеріалів, який мінімізує всі ризики.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook