Жарознижуючі саше комплексної дії повинні допомогти людині в короткі терміни збити температуру й усунути на час супутні симптоми респіраторного захворювання. Лікарські "чаї" можуть не тільки допомогти, але й нашкодити. Лікар загальної практики Лариса Олексіївна розповіла про небезпеку частого прийому жарознижуючих засобів.

Читайте також: Власників популярної аптеки оштрафували за продаж фейкового препарату проти COVID-19

На тлі пандемії коронавіруса багато людей стали приймати жарознижуючі при наявності симптомів і просто, щоб "перестрахуватися", наприклад, перед посадкою в літак або проходженням іншого виду контролю. Однак, разом з тим, таким чином людина піддає себе серйозному ризику. Препарати, що знижують температуру тіла, завдають серйозної шкоди організму. Вони викликають порушення роботи печінки та негативно діють на шлунково-кишковий тракт, особливо на стінки шлунка. Про це пише UkrHealth.

Якщо часто вживати жарознижувальні, то вони роз'їдають стінки шлунку та викликають виразково-некротичні процеси, що може закінчитися і кровотечею, зазначає Лариса Алексєєва.

Читайте також: Таблетки не допоможуть: Комаровський назвав спосіб зміцнити імунітет (відео)

Лікарі рекомендують людям, які відчули нездужання, залишатися вдома, через те, що вони становлять небезпеку не тільки для оточуючих, але й шкодять собі. І без того ослаблений імунітет піддається атаці інших вірусів і тоді стан сильно погіршується.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook