Уряд України в рамках започаткованої реформи системи охорони здоров’я змінює принцип фінансування лікарень і переходить до системи оплати саме процесу лікування, а не ліжко-місць.

Читайте також: МОЗ не рекомендує купатися на семи водоймах Волині

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи у Державній установі "Інститут нейрохірургії імені А. П. Ромоданова НАМН України", передає Урядовий портал.

"Ми змінили фінансування в цьому закладі і зараз тут кошти ходять за пацієнтом. Тут є пацієнти, які потрапили сюди з надскладними діагнозами, їм надається висококваліфікована допомога і за неї повністю сплачує держава. Так має бути у кожній лікарні: якісні умови, професійні українські лікарі і, безумовно, фінансування на 100%. Ми до цього прагнемо", – сказав Володимир Гройсман.

Він також звернув увагу, що разом із профільними клініками поступово оновлюється і система екстреної медицини – від забезпечення всієї системи до машин, кваліфікованих лікарів, якісних відділень у лікарнях.

Читайте також: Усі українські лікарі мають отримати ліцензії до 2024 року

"Ми будуємо і ремонтуємо перинатальні центри та продовжуємо будівництво центрів кардіохірургії – їх вже близько 26. Плюс програма безкоштовних ліків, яка дає можливість людині не відмовлятися від лікування, а навпаки використовувати цю програму", – зазначив Володимир Гройсман.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter