Вже зневірилися: понад 30 років очікування у квартирній черзі, і ось у новенькі двокімнатні квартири скоро заселяться дві сім’ї. Як відбувалася передача довгоочікуваних квартир, і хто ці щасливчики?

Читайте також: Земля для учасників АТО: як вирішують проблему на Волині

Саме 4 квітня 33 роки тому лучанин Степан Пирога із дружиною стали у квартирну чергу. Символічно, що саме в цей день сім’я отримує ключі від нового помешкання. За три десятки років можна було сотні разів втрачати надію і проклинати владу, але Пироги не такі, кажуть – головне – бути налаштованим на позитив.

"Песимізм – це прояв настрою, а оптимізм – це демонстрація сили, сили волі, і от коли мені казали, не вір в неможливе, то ми вірили в це неможливе, і от накінець воно здійснилося, і тому я дуже хотіла б подякувати міській раді, хоча кажуть, що це їх безпосередній обов’язок, але ніколи не завадить людська шана і подяка", – каже Надія Пирога, лучанка.

Читайте також: У селі неподалік Луцька побудують багатоповерхівку

Пані Надія з усмішкою згадує – часто відвідувала прийоми громадян у першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, і востаннє повідомила – більше ходити не буде – набридло, але тоді вона ще не знала, ключі від нового помешкання потраплять до неї зовсім скоро.

Григорій Недопад перший заступник Луцького міського голови

Інша щасливиця, теж освітянка, Надія Петрик стала на квартирну пільгову чергу, як молодий спеціаліст, ще з 1985 року. На відміну від Надії Пироги, у те, що колись отримає власну квартиру, давно не вірила, але її мрія здійснена.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook