Надрукували 174 тисячі 598 бюлетенів, їх почали видавати 12 листопада представникам дільничних виборчих комісій. Про це розповіла заступниця голови Луцької міської територіальної виборчої комісії Ольга Юрковська, повідомляє Суспільне.

Читайте також: Кандидат на посаду мера Луцька Шиба вдався до брудних маніпуляцій, оббріхуючи свого опонента

Видаватимуть бюлетені впродовж двох днів. Усі бюлетені у пакунках. Кількість від 41 і майже до 4 тисяч у пачці, залежно від кількості виборців на дільниці, – каже член територіальної виборчої комісії Юрій Діконтус. Заступниця голови Луцької міської територіальної виборчої комісії Ольга Юрковська розповіла, що загалом є 109 дільниць, з яких 26 – у розташовані у селах, що будуть приєднані до Луцька.

Дільничні виборчі комісії приїздять в складі трьох представників, обов’язково є людина із керівного складу, з посвідченнями, у супроводі поліцейського отримує бюлетені. Поліцейські супроводжують членів ДВК до місця розташування дільниці.

Секретар ДВК Тетяна Гула каже, що членам комісій для транспортування бюлетенів надається таксі. Після цього усі бюлетені завозять на дільницю. Збирається кворум членів ДВК, який підраховує кількість бюлетенів. Після підрахунку їх опечатують та ховають в сейф до дня виборів.

Поліція охоронятиме опечатані і запломбовані бюлетені на дільницях до дня голосування. На кожній дільниці працюватиме мінімум один працівник, каже заступник начальника Луцького відділу поліції Юрій Сидорук.

Читайте також: Ледь не винесли з сесійної зали: як кандидат у мери Луцька Шиба переносив Центральний ринок

Нагадаємо, що у Центральній виборчій комісії України назвали дату другого туру виборів Луцького міського голови. У другий тур виборів, який відбудеться 15 листопада, виходять представник партії "За майбутнє" Ігор Поліщук та самовисуванець Богдан Шиба.

Зазначимо, що у першому турі більшість голосів лучан отримав Ігор Поліщук. За нього проголосувало 18 934 виборці. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook